Menu English

OpgePACT

Een implementatieonderzoek over het gebruik van Partners van Afasiepatiënten Conversatie Training (PACT) in de beroepspraktijk.
Publicatiedatum: 01 september 2020

Project OpgePACT betreft een onderzoek naar het betrekken van partners in de afasietherapie en het gebruik van Partners van Afasiepatiënten Conversatie Training (PACT) in de beroepspraktijk. PACT is een vorm van Conversatie Partner Training (CPT) en past in de ontwikkeling van toenemende aandacht voor de communicatieve participatie van personen met afasie (PMA). Zowel de PMA als de gesprekspartner zijn verantwoordelijk voor het verloop van een gesprek. Het trainen van partners brengt een nieuwe focus aan in de logopedische behandeling van afasie en heeft consequenties buiten de therapiekamer. In samenwerking met Rijndam Revalidatie wordt dit project uitgevoerd op het kenniscentrum, waar onderzocht wordt hoe logopedisten vorm geven aan partnertraining en wat de rol van PACT daar in is.

Toon:
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen