Menu English

OpgePACT

Een implementatieonderzoek over het gebruik van Partners van Afasiepatiënten Conversatie Training (PACT) in de beroepspraktijk.
Publicatiedatum: 01 september 2020

Project OpgePACT betreft een onderzoek naar het betrekken van partners in de afasietherapie en het gebruik van Partners van Afasiepatiënten Conversatie Training (PACT) in de beroepspraktijk. PACT is een vorm van Conversatie Partner Training (CPT) en past in de ontwikkeling van toenemende aandacht voor de communicatieve participatie van personen met afasie (PMA). Zowel de PMA als de gesprekspartner zijn verantwoordelijk voor het verloop van een gesprek. Het trainen van partners brengt een nieuwe focus aan in de logopedische behandeling van afasie en heeft consequenties buiten de therapiekamer. In samenwerking met Rijndam Revalidatie wordt dit project uitgevoerd op het kenniscentrum, waar onderzocht wordt hoe logopedisten vorm geven aan partnertraining en wat de rol van PACT daar in is.

Toon:

De feiten overzichtelijk op een rij

Samenwerking

  • Rijndam Revalidatie
    Dr. Sandra Wielaert is eerste auteur van de PACT en projectleider in dit project. Zij is sinds 1982 werkzaam als logopedist in diverse settingen. Het Afasieteam Rijndam revalidatie (voorheen Stichting Afasie Rotterdam) is daarbij tot op heden de continue factor. Sinds 1993 is zij betrokken bij wetenschappelijk onderzoek (ANTAT-herstelverloop; Touchspeak; RATS studies). Het implementatieonderzoek van PACT (ImPACT) leidde tot haar promotie in 2016. Wielaert is mederedacteur van twee handboeken ‘Status afasietherapie’ (2003; 2014). Sinds 2008, de start van de totstandkoming van PACT, is conversatiepartnertraining haar hoofd-aandachtsgebied in de klinische praktijk, in scholingsaanbod en in participatie in internationaal verband (Working group 5; Societal Impact van Collaboration of Aphasia Trialists)

Financiering

Dit project wordt gefinancierd door Stichting Afasie Nederland

Looptijd

september 2020 - september 2021

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen