Menu English

Alissa Nikkels

Docent-onderzoeker

Binnen het kenniscentrum is Alissa betrokken bij Project Con-tAct en Project OpgePACT. Alissa houdt zich als junior onderzoeker bezig met het effect van een communicatietraining (Training Con-tAct) op de communicatieve vaardigheden van studenten logopedie in gesprek met personen met afasie. Daarnaast houdt zij zich bezig met het gebruik van een communicatie partner training (PACT) in de beroepspraktijk van logopedisten. Alissa begeleidt regelmatig (groepjes en individuele) studenten van het IVG die tijdens projecten een onderzoek doen dat gerelateerd is aan Project Con-tAct of Project OpgePACT.

Alissa’s werkzaamheden binnen het kenniscentrum vallen onder het lectoraat ‘Zorg voor Communicatie’. 

Sinds 2019 is Alissa werkzaam op de Hogeschool Rotterdam en betrokken bij de opleiding logopedie. Haar vakinhoudelijke aandachtsgebied betreft neurologische taal-, spraak- en slikstoornissen. Ook is zij betrokken bij verschillende onderzoeksvakken en begeleidt zij studenten met het afstudeeronderzoek.

Achtergrond
Alissa studeerde logopedie aan de Hogeschool Utrecht en rondde begin 2019 de masteropleiding Taal- en Spraakpathologie aan de Radboud Universiteit af. Sinds het afronden van de opleiding logopedie werkt Alissa als klinisch en poliklinisch logopedist in Tergooi Ziekenhuizen. Hier onderzoekt en behandelt zij vooral patiënten die als gevolg van hersenletsel last hebben van afasie, dysartrie en dysfagie.

Project(en)

Van Alissa Nikkels

Publicatie(s)

Van Alissa Nikkels