Menu
  English

  De Infiltrerende Stad

  Publicatiedatum: 17 oktober 2018

  We krijgen de komende jaren te maken met extremer weer. Hogere temperaturen, maar ook nattere winters en meer zware regenbuien maken daar onderdeel vanuit. Hoe gaan we in de stad om met de wateroverlast die dit veroorzaakt?

  Toon:

  Studenten van Hogeschool Rotterdam van opleidingen Informatica, Elektrotechniek en Chemie, denken mee over het meten en de ontwikkeling van meetmethoden en data-analyse. Voor het uitvoeren van de full-scale testen en onderzoek op de Waterstraat  worden studenten (stagiairs en afstudeerders) ingezet van opleidingen Watermanagement, Civiele Techniek en Ruimtelijke Ordening en Planologie om kennis over onderzoek doen en metingen uitvoeren bij te brengen. Ook liggen er inhoudelijke koppelingen naar minoren, zoals Minor Smart Water, Minor Resilient Cities en Minor Stedenbouw.

  Robert Verwijs en Jeroen Holstege zijn studenten van de Master River Delta Development en doen sinds 1 september 2020 onderzoek naar de ontvankelijkheid van gemeenten voor de toepassing van klimaatadaptieve maatregelen zoals infiltrerende verharding.

  U kunt bijdragen aan hun onderzoek door hier de enquête in te vullen (5-10 minuten).