Menu English

De Infiltrerende Stad

Publicatiedatum: 17 oktober 2018

We krijgen de komende jaren te maken met extremer weer. Hogere temperaturen, maar ook nattere winters en meer zware regenbuien maken daar onderdeel vanuit. Hoe gaan we in de stad om met de wateroverlast die dit veroorzaakt?

Toon:

Webinar De Infiltrerende Stad 17 september 2020

Op 17 september presenteerde het consortium van het project De Infiltrerende Stad zijn onderzoeksresultaten via een webinar. Wat hebben we geleerd van twee jaar praktijkgericht onderzoek naar de effectiviteit, beheer en onderhoud en het op de markt brengen van infiltrerende verhardingen en onderliggende systemen? Bekijk hier de presentaties:

 

Studenten zetten straten onder water

Het lijkt gek: woonstraten onder water zetten om te voorkomen dat jouw straat straks overstroomt. Maar de studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) testen zo het functioneren van zogeheten infiltrerende bestrating. Meer informatie >.

Droogte en wateroverlast voorkomen doe je zo

Mede door de droogte van de laatste jaren is infiltrerende bestrating weer een belangrijk aandachtspunt geworden bij gemeenten. Zulke bestrating laat namelijk niet alleen regenwater beter in de grond zakken, onder de weg kan het water ook worden vastgehouden voor drogere perioden. Meer informatie > .

'De stad als spons' door infiltrerende bestrating

Naast hevige regenval en wateroverlast waar Nederland regelmatig mee te kampen heeft, horen we de laatste zomers steeds meer over problemen met droogte. Hoe gaan we met beide klimaatproblemen om? Meer informatie > .

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen