Menu English

Monitor M4H in Cijfers

Publicatiedatum: 17 oktober 2018

In transformatiegebieden met een (potentieel) hoge marktdruk verdienen werkactiviteiten met grote maatschappelijke waarde maar minder economisch slagkracht extra aandacht.

Toon:

Resultaten

In de eerste uitvoering van de monitor is er ingezoomd op de thema’s bedrijvigheid en werkgelegenheid. Dit heeft een goed beeld opgeleverd van de bedrijven die de nieuwe maakindustrie in M4H vormen en welke sectoren voor de meeste werkgelegenheid zorgen. De belangrijkste conclusie uit de monitor 2019 is dat de nieuwe maakindustrie in M4H in de afgelopen jaren sterk is gegroeid zonder dat dit ten koste is gegaan van andere bedrijvigheid! Zie hiervoor ook de toelichting van de Monitor.

Het rapport ‘M4H Wijk over de dijk’ van de Veldacademie is de eerste rapportage van een meerjarige monitor met observaties en aanbevelingen gericht op het verbinden van netwerken van M4H met omliggende wijken. Het onderzoek vult kwalitatief aan op de monitor ‘M4H in cijfers’, die onderzoeker Kees Stam in zijn tijd bij het programmabureau Rotterdam Makers District maakte. Door de meting periodiek uit te voeren brengt het onderzoek verandering in kaart. Wij vullen met het recente essay ‘Toegang tot M4H’ van onderzoeker David ter Avest weer aan op ‘Wijk over de dijk’.
 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen