Menu English

De ontwikkeling van M4H

Merwe-Vierhavens (M4H) transformeert van een oud havengebied naar een levendige stadswijk. Al sinds 2014 is het Kenniscentrum Duurzame HavenStad en het onderwijs betrokken bij de ontwikkeling van dit gebied.

Toon:

Sinds 2015 is de proeftuin M4H actief. Het doel van de proeftuin luidt: leren van en bijdragen aan de duurzame en veerkrachtige gebiedsontwikkeling van Merwe-Vierhavens.

Hogeschool Rotterdam wil de komende jaren haar betrokkenheid intensiveren, haar scope verbreden en van grotere waarde zijn voor het gebied. Een belangrijk onderdeel hierbij zijn de sociaal-maatschappelijke opgaven. Deze verbreding sluit aan bij de vernieuwde visie op techniek van Hogeschool Rotterdam met de focus op ‘de haven, de stad en de mensen die daar wonen en werken’.

 

Satellietlocatie
Alle onderzoek- en onderwijsactiviteiten zijn in september 2021 met de komst van een satellietlocatie in het gebied zelf kracht bij gezet. Door de keuze voor een eigen pand in het gebied laten we zien dat we aanwezig zijn, onze rol serieus nemen zijn en zijn we letterlijk onderdeel van de gebiedsontwikkeling. Zo dragen we bij aan de ontwikkeling van een lokaal innovatiemilieu.

 

Publicaties:

Verslag van de evaluatie Minoren M4H

Ter Avest, D. (2021). Een Sociaal Raamwerk voor het Merwe-Vierhavengebied. Vers Beton. Opinie. 

Ter Avest, D. (2021). Toegang tot M4H. Naar een Sociaal Raamwerk voor een nieuwe stadswijk. Hogeschool Rotterdam/Kenniscentrum Duurzame HavenStad.

Ecosystemen van werk in de stad.  

Minotor M4H in Cijfers.

Peek, G.J. & K. Stam, ‘Single and Double Loop Learning in Rotterdam Makers District: The Future of Urban Development and the Resilient City’, In: Schrenk, M. et al. (eds.), REAL CORP 2019 Proceedings/Tagungsband, 2-4 April 2019, Vienna

Stam, C. en G.J. Peek, ‘Gebiedsontwikkeling anders organiseren: De Voedseltuin, Rotterdam’. In G. Helleman, S. Majoor, V. Smit & G. Walraven (red.), ‘Plekken van Hoop en verandering. Samenwerkingsverbanden die lokaal verschil maken’, Utrecht: Eburon, 2019, p. 115-123.

Meijer, M., & Peek, G.J. (2015, oktober). ‘Iconic end-users in M4H’s organic area development’. Paper gepresenteerd op 51st ISOCARP Congress 2015. Rotterdam.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen