Menu English

De ontwikkeling van M4H

Merwe-Vierhavens (M4H) transformeert van een oud havengebied naar een levendige stadswijk. Al sinds 2014 is het Kenniscentrum Duurzame HavenStad en het onderwijs betrokken bij de ontwikkeling van dit gebied.

Toon:

Het onderwijs profiteert van een betrokkenheid bij de gebiedsontwikkeling van M4H, als onderzoeksobject en praktijkcontext voor transformatief en collectief leren. M4H heeft fungeert vaak als praktijkcasus.

Vanuit de satellietlocatie werken onder andere vijf samenwerkende minoren aan opgaven in het gebied. Ruim tweehonderd vierdejaars studenten van verschillende hogescholen die bewust kiezen zich een half jaar lang verder te ontwikkelen in bijvoorbeeld infrastructuur, renovatie, constructie of stedenbouw.

Daarnaast vormt het Merwe-Vierhavengebied het onderzoeksgebied voor onder andere het CILOlab en de Master River Delta Development 

In veel afstudeeronderzoeken staat M4H centraal. Met name zijn veel studenten Ruimtelijke ontwikkeling afgestuurd op de ontwikkelingen in het gebied. Noemenswaardige scripties zijn:

Kees Stam (2013) Rotterdam Innovation District: de optimale relatie tussen RDM en M4H

Pim Heikoop (2014) Wonen en werken op de Merwepieren: stedelijk woonklimaat in het Makers District

Hugo Koetsier (2015) Buitenruimte en innovatie: Makers District Rotterdam

Simon van den Heuvel (2016) De innovatieve maakindustrie in het Rotterdam Makers District

Noah Schouten (2016) Synergie in het Makersdistrict: een vervolgonderzoek op het creëren van synergie in het Makersdistrict door middel van no regrets

Dyonne Polder (2021) Natuurinclusieve Merwehaven

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen