Menu English

De ontwikkeling van M4H

Merwe-Vierhavens (M4H) transformeert van een oud havengebied naar een levendige stadswijk. Al sinds 2014 zijn CoE HRTech (destijds Kenniscentrum Duurzame HavenStad) en het onderwijs vanuit het Instituut voor de Gebouwde Omgeving nauw betrokken bij de ontwikkeling van dit gebied.

Toon:

“Multdisciplinair onderwijs wil iedereen, maar hier wordt dat echt aangejaagd vanuit het onderzoek.” David ter Avest, docent-onderzoeker

Het onderwijs profiteert van een betrokkenheid bij de gebiedsontwikkeling van M4H, als onderzoeksobject en praktijkcontext voor transformatief en collectief leren. M4H fungeert vaak als praktijkcasus. Bijvoorbeeld voor minors van Hogeschool Rotterdam, zoals de minors Stedenbouw en Renovatie en transformatie. Kijk mee met een minoraftrap van een aantal jaar geleden.

Naast de minors vormt M4H de context voor verschillende modules, keuzevakken, MDC-projecten van het Instituut voor de Gebouwde Omgeving en voor onder andere het CILOlab en de Master River Delta Development.

Ten slotte staat M4H in veel afstudeeronderzoeken centraal. Met name zijn veel studenten Ruimtelijke ontwikkeling afgestuurd op de ontwikkelingen in het gebied.

Enkele noemenswaardige scripties zijn:

Kees Stam (2013) Rotterdam Innovation District: de optimale relatie tussen RDM en M4H

Pim Heikoop (2014) Wonen en werken op de Merwepieren: stedelijk woonklimaat in het Makers District

Hugo Koetsier (2015) Buitenruimte en innovatie: Makers District Rotterdam

Simon van den Heuvel (2016) De innovatieve maakindustrie in het Rotterdam Makers District

Noah Schouten (2016) Synergie in het Makersdistrict: een vervolgonderzoek op het creëren van synergie in het Makersdistrict door middel van no regrets

Dyonne Polder (2021) Natuurinclusieve Merwehaven

Beyza Arslan (2022) Het sociale effect van de innovatieve maakindustrie op de omgeving van M4H

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen