Menu English

De ontwikkeling van M4H

Merwe-Vierhavens (M4H) transformeert van een oud havengebied naar een levendige stadswijk. Al sinds 2014 is het Kenniscentrum Duurzame HavenStad en het onderwijs betrokken bij de ontwikkeling van dit gebied.

Toon:

Gemeente Rotterdam en Havenbedrijf Rotterdam willen het havengebied Merwe-Vierhavens (M4H) verder ontwikkelen tot een innovatiemilieu dat optimaal wordt ingericht voor de nieuwe maakindustrie. Gemeente en Havenbedrijf bouwen met de ontwikkeling van M4H verder op het succes van de RDM Campus (nu RDM Rotterdam). Met de lancering van het Rotterdam Innovation District (nu Rotterdam Makers District) in 2015 werd de ontwikkeling van M4H verbonden aan het innovatiemilieu op RDM. Waar de groeimogelijkheden op RDM beperkt zijn is er in M4H nog alle ruimte. In 2019 is het Ruimtelijk Raamwerk voor M4H vastgesteld. Dit raamwerk vertaalt de doelstellingen en ambities voor het Makers District naar een ruimtelijk ontwikkelkader voor M4H. De ontwikkeling van M4H staat daarmee op een belangrijk scharnierpunt: van strategie- en planvorming naar uitwerking en uitvoering.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen