Menu English

Ecosystemen van werk in de stad

Publicatiedatum: 18 oktober 2020

In gebiedsontwikkeling met een (potentieel) hoge marktdruk verdienen werkactiviteiten met grote maatschappelijke waarde maar minder economisch slagkracht extra aandacht.

Toon:

In gebiedsontwikkeling met een (potentieel) hoge marktdruk staat betaalbare werkruimte onder druk. Activiteiten met grote maatschappelijke waarde maar minder economische slagkracht worden steeds vaker de stad uit gedrukt, terwijl veel bedrijvigheid juist mengbaarder is geworden en functiemix beleidsmatig wordt nagestreefd. Dit onderzoek richt zich op strategieën voor de implementatie van betaalbare werkruimte en het behouden van betekenisvolle werkactiviteiten in de stad.

Dit vraagstuk hoort bij de nieuwe vormen van ‘Lerende Gebiedsontwikkeling’. Door slimme compensaties, en koppelingen met meer rendabele activiteiten en nog andere instrumenten, kunnen diverse functies elkaar versterken. Leidraad voor de studie is o.a. de publicaties ‘MensenWerk’, Hoe geven we ruimte aan de toekomst van werk?’ van SPcitI van 2018.

Looptijd
Het onderzoek moet - eind 2020 - een publicatie opleveren, mede gebaseerd op interviews met experts.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen