Menu English

Bedrijventerreinprofiel Spaanse Polder

Bedrijvigheid, veiligheid en status vastgoed

In opdracht van Gemeente Rotterdam voert het kenniscentrum in samenwerking met Bureon een ontwerpgericht onderzoek uit ten behoeve van het ontwikkelen van een bedrijventerreinprofiel voor de Spaanse polder op het gebied van bedrijvigheid, veiligheid en de status van het vastgoed.

Over het project

Projectbeschrijving

Spaanse polder in beeld

Het bedrijventerrein Spaanse Polder is het grootste aaneengesloten droge bedrijventerrein van Noordwest-Europa en herbergt circa 1.000 bedrijven. Gemeente Rotterdam zet met een team onder leiding van een stadsmarinier in op het verbeteren van de veiligheid, infrastructuur en economische ontwikkeling van dit gebied. De stadsmarinier van de Spaanse Polder, Rien van der Steenoven, heeft Kenniscentrum Business Innovation van Hogeschool Rotterdam opdracht verleend samen met onderzoeks- en adviesbureau Bureon een bedrijfsterreinprofiel te ontwikkelen voor de Spaanse polder.

Kijk op drie aspecten

Het profiel bevat effectindicatoren op de gebieden ‘economie, veiligheid en fysieke omgeving’ in lijn met het huidige wijkprofiel van de gemeente dat over de aspecten ‘sociaal, veiligheid en fysiek’ rapporteert. De periode van evaluatie is 1-1-2018 tot en met 1-1-2021. Het profiel bevat zowel objectieve als subjectieve indicatoren.

Kans voor een maatschappelijke bijdrage

Voor Hogeschool Rotterdam bood het jaarlijks monitoren van ontwikkelingen op het bedrijventerrein de kans om gedurende een aantal jaren samen met studenten primaire data te verzamelen bij bedrijven op dit bedrijventerrein.

Projectaanpak

Verbinding onderwijs

In het kader van het Integratieproject van het Instituut voor de Gebouwde Omgeving van Hogeschool Rotterdam starten 15 studenten van de opleidingen Facility Management, Bouwkunde en Vastgoed & makelaardij in februari met primaire dataverzameling door middel van enquêtes. 

(Beoogde) resultaten

Medio januari 2019 zijn een vijftal interviews met negen personen afgerond en is de informatiebehoefte in kaart gebracht en gerapporteerd aan de opdrachtgever. 

 

 

Samenwerkingen

Samenwerking

Projectfeiten

  Looptijd: 2018 - 2022

 Financiering: Intern

 Lectoraat: Dr. Arie de Wild Lector Risicomanagement en gedrag

 Thema: Leiderschap

Actueel

Onderzoek updates & highlights

.

Dr. Arie de Wild Lector Risicomanagement en gedrag

Medewerkers

betrokken bij dit project