Menu English

Hoogtepunten praktijkgericht onderzoek 2021

Laat je inspireren!
01 februari 2022

Ons praktijkgericht onderzoek werpt een blik op de toekomst, op een steeds veranderende beroepspraktijk en op complexe vraagstukken in de Rotterdamse regio. Afgelopen jaar maakten de kenniscentra mooie stappen in uitbreiding van de maatschappelijke voetprint, profilering in de regio en professionalisering van het onderzoek. In het Hoogtepuntenmagazine 2021 lichten we inspirerende verhalen en projecten uit.

Afgelopen jaar nam Kenniscentrum Business Innovation de onderwijsvorm ‘living lab’ onder de loep. En binnen het programma ‘Urban Innovation’ van Centre of Expertise EMI gingen 150 studenten met verschillende vraagstukken aan de slag in de wijk Hillesluis.

Kenniscentrum Creating 010 haalde een SPRONG-aanvraag binnen om onderzoek te doen naar hoe je verantwoord omgaat met artificial intelligence (AI). En Kenniscentrum Duurzame HavenStad krijgt dankzij een SPRONG-subsidie de mogelijkheid om te werken aan de verduurzaming van goederentransport over vaste trajecten (corridors). Met Platform Zelfmanagement draagt Kenniscentrum Zorginnovatie bij aan het ondersteunen van omgaan met een chronische aandoening.

Vanuit Kenniscentrum Talentontwikkeling realiseerden onderzoekers handreikingen voor professionals met handvatten om met kinderarmoede om te gaan. En in de Dokhaven testte de Community of Practice Plastic van Centre of Expertise RDM een meetinstallatie om microplastics te monitoren. Tot slot startte Kenniscentrum Willem de Kooning Academy het project ‘Autonomy Lab’ waar onderzocht wordt hoe kunstenaars autonomie voor zichzelf en andere mensen of groepen in de samenleving kunnen creëren.

Lees het Hoogtepuntenmagazine 2021 voor meer mooie resultaten van onderzoeksprojecten en ervaringen van (docent-)onderzoekers en studenten.

In het magazine onder andere aandacht voor:

Onderwijs

Onderzoek speelt een belangrijke rol in het onderwijs. In labs, onderzoeksprojecten en gastcolleges kwamen studenten in aanraking met de praktijk.

Lees verder

Onderzoek

Trots op de betekenisvolle onderzoeken die samen met studenten en mensen uit de praktijk afgelopen jaar uitgevoerd werden.

Lees verder

Praktijk

Onderzoek draagt bij aan oplossingen voor vraagstukken uit de regio. Het leverde in 2021 nieuwe inzichten en bruikbare producten op.

Lees meer

Bekijk de hoogtepunten per kenniscentrum

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen