Menu English

Drs. Yvonne Becqué

Promovenda InCaSu@home

Yvonne Becqué is verpleegkundige en gezondheidswetenschapper. Zij rondde in 1996 haar studie Verplegingswetenschap af aan de Universiteit Maastricht. Daarna werkte ze in verschillende functies binnen de thuiszorg en als docent bij de opleiding hbo-Verpleegkunde aan Hogeschool Rotterdam. Sinds 2015 is zij werkzaam bij Kenniscentrum Zorginnovatie, waarbij ze sinds september 2017 promotieonderzoek doet.

Promotieonderzoek

Het promotieonderzoek van Yvonne richt zich op het ondersteunen van naasten van patiënten in de laatste levensfase door wijkverpleegkundigen. Het onderzoek maakt deel uit van het ZonMw programma ‘Palliantie. Meer dan zorg’ en is vanaf mei 2017 gestart. In dit project wordt een verpleegkundige interventie ontwikkeld voor het ondersteunen van naasten in de thuiszorg. Het doel van het onderzoek is het verminderen van overbelasting bij naasten en het stimuleren van meer participatie bij zorg en besluitvorming. Middels een cluster-gerandomiseerde studie wordt het effect van de interventie gemeten op de overbelasting en toerusting van naasten en het aantal spoedopnames van patiënten. 

Minors

Betrokken bij de volgende minors

Project(en)

Van Drs. Yvonne Becqué

Publicatie(s)

Van Drs. Yvonne Becqué
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen