Menu English

Dr. Inge Bramsen

Senior onderzoeker

Inge Bramsen is sinds 2007 als senior onderzoeker verbonden aan Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam. Daarnaast werkt zij als GZ Psycholoog bij GGZ Delfland in de Generalistische Basis GGZ.

Inge is gezondheidszorgpsycholoog en methodoloog en promoveerde in 1995 (cum laude) op een proefschrift op het gebied van psychotrauma. Daarna ging zij werken in de medische psychologie.

Disability Studies

Bij Hogeschool Rotterdam geeft zij onderwijs op gebied van communicatie, psychotrauma, arbeid & gezondheid en Disability Studies. Zij is verbonden aan de onderzoekgroep Disability Studies uit de onderzoekslijn Zelfmanagement en Participatie.

Bevorderen van eigen regie en het benutten van ervaringskennis zijn belangrijke thema’s binnen het onderzoek en het onderwijs op het gebied van Disability Studies. Daarbij is het motto: ‘Nothing about us, without us’. Om ervaringskennis beter te benutten, kan zowel in zorg als onderzoek gewerkt worden met levensverhalen. Het luisteren naar verhalen is ook een belangrijk element in het onderwijs. Daarbij is het doel studenten te leren om onbevooroordeeld te luisteren naar de verhalen van mensen met een beperking en te reflecteren op onder meer de (eigen) beeldvorming en de rol van de sociale context voor het dagelijks leven met een beperking.

De transformatie in de jeugdhulp vraagt om een nieuwe rol van de professional. Van de professional wordt gevraagd de eigen kracht van jongeren en gezinnen beter te benutten. Binnen het onderzoek op het gebied van Disability Studies staat het vraagstuk centraal hoe eigen regie en participatie van jongeren in de jeugdhulp bevorderd kan worden.

Project(en)

Van Dr. Inge Bramsen

Publicatie(s)

Van Dr. Inge Bramsen
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen