Menu English

Maryse Cnossen

Onderzoeker

Maryse is als senior onderzoeker betrokken bij een tweetal projecten binnen het lectoraat Verloskunde en Geboortezorg. Dit betreft de projecten ‘Don’t forget about the fathers’ en de ‘treat jaundice @ home study’. Don’t forget about the fathers’ is een project van generation R next waarbij de rol van de vader wordt onderzocht. Er wordt enerzijds biologisch gekeken wat de invloed is van de gezondheid en leefstijl van de vader op de zwangerschap en de gezondheid van het kind. Anderzijds wordt er ook onderzocht hoe de vader meer betrokken kan worden bij de zwangerschap. Bij treat jaundice @ home wordt onderzocht in welke mate fototherapie voor pasgeborenen met geelzucht thuis kan plaatsvinden.

Maryse is werkzaam als hogeschooldocent bij de masteropleiding physician assistant. Zij is coördinator van de wetenschappelijke leerlijn, geeft les in onderzoeksmethoden en begeleidt studenten bij hun masterthese.

Maryse heeft een bachelor in gezondheidswetenschappen en een master in klinische psychologie. Zij is in 2017 gepromoveerd in de epidemiologie op onderzoek naar onderzoeksmethodologie, kwaliteit van zorg en uitkomsten bij patiënten met traumatisch hersenletsel. Maryse is werkzaam geweest als psycholoog bij verschillende GGZ instellingen en later als postdoc onderzoeker bij het ErasmusMC, waarbij zij gedeeltelijk gedetacheerd heeft gewerkt voor de University of California. Zij werkt sinds 3,5 jaar bij Hogeschool Rotterdam.

Promotieonderzoek

Maryse heeft binnen een grootschalig Europees project naar traumatisch hersenletsel onderzoek gedaan naar uitkomsten bij traumatisch hersenletsel. Wat zijn de korte- en langetermijn gevolgen van ernstig, matig-ernstig en licht traumatisch hersenletsel? Zij heeft zich daarbij met name gefocust op psychologische uitkomstmaten zoals depressie en posttraumatische stressstoornis. Daarnaast heeft Maryse gekeken naar ‘comparative effectiveness research’; een destijds relatief nieuwe onderzoeksmethode om effectiviteit van zorg de meten. Maryse heeft daarvoor een grote survey studie uitgezet om verschillen in zorg rondom traumatisch hersenletsel in Europa te meten. Ook heeft zij onderzoek gedaan naar methodologische aspecten rondom comparative effectiveness research.

 

Project(en)

Van Maryse Cnossen
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen