Menu English

Veganisme en zwangerschap

Ervaringen en behoeften van zwangere vrouwen met een veganistisch dieet

Veganistische voeding neemt in Westerse landen toe in populariteit. Het is bekend dat het voor zwangere vrouwen met een veganistisch eetpatroon van belang is om extra te letten op voldoende calcium, ijzer, vitamine B12, vitamine D, jodium, omega-3 vetzuren en selenium inname via hun voeding. Onlangs heeft de Gezondheidsraad en de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) hier aandacht voor gevraagd en adviezen over opgesteld. Onderzoek vanuit het oogpunt van zwangere vrouwen is nog niet gedaan. Daarom zijn in dit project de ervaringen en behoeften van Nederlandse zwangere vrouwen met een veganistisch dieet geïnventariseerd.

Over het project

Projectbeschrijving

Het project is gericht om inzicht te krijgen in de ervaringen en behoeften van Nederlandse zwangere vrouwen met een veganistisch dieet.

Samenwerkingen

Verbinding met het onderwijs
Dit project is op initiatief van - en in samenwerking met drie studenten Verloskunde gestart, ontwikkeld en afgerond in het kader van een afstudeeronderzoek. De resultaten gaan in het bachelor onderwijs als input dienen, zodat professionals beter kunnen aansluiten op de behoeften van veganistische zwangere vrouwen.

Samenwerkingen
Kenniscentrum Zorginnovatie en de bacheloropleiding Verloskunde van Hogeschool Rotterdam werken samen in dit project.

(Beoogde) resultaten

Er wordt een internationaal artikel geschreven in een verloskundige tijdschrift. Verder zullen de resultaten gepubliceerd worden in de media.

Projectfeiten

Looptijd

Looptijd

augustus 2022 - december 2023

Financiering

Financiering

Geen 

Lectoraat

Lectoraat

Lectoraat Verloskunde & Geboortezorg

Medewerkers

betrokken bij dit project
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen