Onderzoeksprojecten van lectoraat De Gezonde Wijk De projecten Van A tot Z Beter Kijken naar je Wijk Om de wijk beter in kaart te brengen en om handvatten te krijgen voor verbetering is er een nieuw instrument voor wijkverpleegkundigen ontwikkeld, de WijkOPSE. Hoe werkt dit instrument in de praktijk? Uitkomstindicatoren in Wijkverpleging Onder andere voor het signaleren, diagnosticeren en het organiseren van de juiste zorg is goede samenwerking met bijvoorbeeld huisartsen en maatschappelijke ondersteuning nodig. Extended Twinning Het bestaande leernetwerk van docenten (mbo en hbo) en wijkverpleegkundigen wordt uitgebreid met het sociaal domein en ouderen. Wijkverpleegkundige Richtlijnen Verzekeraars en gemeenten zullen de komende jaren op andere manieren wijkverpleging gaan inkopen. Daarvoor is nodig dat het handelen waar mogelijk wetenschappelijk is onderbouwd. Integrale Zorgverlening De zorg voor mensen met een chronische ziekte kan beter. Er is nog altijd sprake van versnippering van de zorg, aanbodgericht denken en handelen, en de patiënt staat nog onvoldoende centraal. Verward in de wijk Een lesprogramma waarbinnen zorgprofessionals in de wijk, docenten en studenten verpleegkunde competenties versterken rondom het omgaan met mensen met verward gedrag. Zichtbare Schakels Een landelijk programma, bedoeld om de wijkverpleegkundige beroepsgroep weer in het zadel te helpen door een hernieuwde, brede uitoefening van het beroep. Home Onderzoek & Innovatie Lectoren Deel deze pagina Deel op LinkedIn Deel op Twitter Deel op Facebook Email deze pagina Print deze pagina
Beter Kijken naar je Wijk Om de wijk beter in kaart te brengen en om handvatten te krijgen voor verbetering is er een nieuw instrument voor wijkverpleegkundigen ontwikkeld, de WijkOPSE. Hoe werkt dit instrument in de praktijk?
Uitkomstindicatoren in Wijkverpleging Onder andere voor het signaleren, diagnosticeren en het organiseren van de juiste zorg is goede samenwerking met bijvoorbeeld huisartsen en maatschappelijke ondersteuning nodig.
Extended Twinning Het bestaande leernetwerk van docenten (mbo en hbo) en wijkverpleegkundigen wordt uitgebreid met het sociaal domein en ouderen.
Wijkverpleegkundige Richtlijnen Verzekeraars en gemeenten zullen de komende jaren op andere manieren wijkverpleging gaan inkopen. Daarvoor is nodig dat het handelen waar mogelijk wetenschappelijk is onderbouwd.
Integrale Zorgverlening De zorg voor mensen met een chronische ziekte kan beter. Er is nog altijd sprake van versnippering van de zorg, aanbodgericht denken en handelen, en de patiënt staat nog onvoldoende centraal.
Verward in de wijk Een lesprogramma waarbinnen zorgprofessionals in de wijk, docenten en studenten verpleegkunde competenties versterken rondom het omgaan met mensen met verward gedrag.
Zichtbare Schakels Een landelijk programma, bedoeld om de wijkverpleegkundige beroepsgroep weer in het zadel te helpen door een hernieuwde, brede uitoefening van het beroep.