Menu English

Szabinka Dudevszky

Onderzoeksleider

Szabinka Dudevszky is lid van het onderzoeksteam van Stay on Track, een participatief praktijkonderzoek gericht op de schoolloopbanen van jongeren die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. Het onderzoek wordt verricht in samenwerking met een team jonge ervaringsdeskundige onderzoekers, studenten en docenten Social Work, en een zestal instellingen op het gebied voor jeugdhulp en onderwijs in de regio Rotterdam Rijnmond.

Over de onderzoeker

Werkzaamheden

Szabinka Dudevszky heeft ervaring in participatief actieonderzoek, onder andere als projectleider van Koplopers (2016-2020), gericht op de participatie van jongeren met psychische kwetsbaarheden. Bekroond in 2021 met een ZonMw Parel voor onderzoek met maatschappelijke en wetenschappelijke impact.

Zij is vanuit het kenniscentrum betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe projectaanvragen.

Sinds 2020 is zij eindredacteur van het Journal of Social Intervention: Theory and Practice, het vaktijdschrift dat wordt uitgegeven door de Nederlandse en Vlaamse Hogescholen.

Szabinka Dudevszky is lid van de Adviesraad kenniscentrum Talentontwikkeling.

Als hoofddocent Inclusie is Szabinka verbonden aan de opleiding Social Work. Zij is opdrachtgever van het bachelorproefvraagstuk Stay on track, waarin studenten onderzoek doen naar de schoolloopbanen van jongeren die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. En denkt mee met de opleiding over de onderwerpen: inclusie, diversiteit, ervaringsdeskundigheid, participatief onderzoek en onderwijs.

Verder is Szabinka betrokken bij de lectoraten opgroeien in de stad en Vakmanschap Forensische zorg.

Achtergrond

Szabinka heeft de opleiding Doctoraal Wijsgerige en Historische pedagogiek aan de Universiteit Utrecht afgerond, met didactische aantekening.

Zij is redacteur en auteur 0|25, Vakblad over Jeugd (1999-2006)

Daarnaast is zij producent, researcher en eigenaar van Z films Rotterdam, een onafhankelijk producent van documentaires, human interest stories en educatieve projecten op het gebied van global development, diversiteit, psychiatrie, onderwijs en jeugdzorg. Zie het tweeluik De Besloten groep, de met de Psychemedia bekroonde documentaire Paviljoen 7 , en de educatieve filmserie forensische psychiatrie Mad & Bad House.

Nevenactiviteiten

Project(en)

Van Szabinka Dudevszky

Publicatie(s)

Van Szabinka Dudevszky
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen