Menu English

Minor Digitale didactiek en nieuwe media

Hoe kun je de mogelijkheden die ICT biedt optimaal inzetten in onderwijs- en trainingssituaties?

De minor ‘Digitale didactiek en nieuwe media’ biedt studenten van de lerarenopleidingen en de pabo de mogelijkheid tot een specialisatie gericht op het onderwijs van de 21e eeuw. Studenten leren hoe ze digitale tools kunnen ontwikkelen voor hun lessen. Hoe kunnen social media als Twitter, Facebook of Youtube het leren bevorderen? Hoe kun je een digitale leeromgeving implementeren binnen een organisatie?

In deze film meer informatie over de minor Digitale Didactiek, met voorbeelden van digitale toepassingen binnen het onderwijs.

De maatschappij en het onderwijs zijn volop in ontwikkeling. In alle sectoren van de maatschappij worden nieuwe media benut om kennis te delen en om te communiceren met elkaar. In de minor ‘Digitale didactiek en nieuwe media’ (in het vervolg afgekort tot ‘e-minor’) onderzoeken studenten op welke manieren nieuwe media effectief gebruikt kunnen worden om het leren te bevorderen. Dit varieert van het maken van instructiefilmpjes, tot het ontwikkelen van tools die het leren ondersteunen, en van het beheren van databanken tot het inrichten van digitale communicatieplatforms.

In de e-minor krijgen studenten enerzijds een overzicht van de actuele kennis en onderzoeksresultaten binnen de onderwijstechnologie. Anderzijds brengen ze de verzamelde kennis in praktijk door zelf een ontwikkelproces (in de vorm van een praktijkonderzoek) te doorlopen en te komen tot een onderwijstechnologisch product dat ze binnen de eigen beroepsomgeving implementeren en evalueren.

Studenten Robert Bal en Lex van Helden vertellen over hun ervaringen tijdens de minor 

Looptijd: 3-9-2018 t/m 3-2-2019
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen