Menu English

Functioneel beheerder Learning Management System (Bright Space) 0,8-1 FTE

Faciliteiten en Informatietechnologie

De afdeling I&T van Hogeschool Rotterdam staat voor mooie uitdagingen die bijdragen aan de digitaliseringsvraagstukken van de toekomst van het onderwijs. Vind jij het interessant om mee te denken over de optimale inrichting van bestaande en nog te ontwikkelen informatiesystemen binnen onze Digitale Leer- en Werkomgeving?  Lijkt het je daarnaast boeiend om gebruikers te ondersteunen met training, advies & Trouble shooting? Dan is dit de perfecte functie voor jou.

Wat ga je doen?

Op dit moment staat  Hogeschool Rotterdam voor de modernisering van de digitale leeromgeving. Een grote pijler binnen dit geheel is de implementatie van Brightspace die op dit moment in volle gang is. Samen met het onderwijs maak je keuzes voor de inrichting van een modern Learning Management Systeem. Er wordt gekeken naar archivering, opbouw, rollen en rechten, portfolio etc. Allemaal zaken waarbij jouw deskundigheid als functioneel beheerder een grote rol speelt. Op projectbasis zijn we Brightspace aan het inrichten voor livegang per 1 september 2023 waarna je als functioneel beheerder de organisatie gaat ondersteunen en begeleiden binnen een multidisciplinair team.

Als functioneel beheerder werk je binnen de uitdagende IT- omgeving van Hogeschool Rotterdam, met gebruikers op alle niveaus en in allerlei disciplines.  Dit vraagt nogal wat van het team Functioneel Beheer en straks ook van jou. De één kan het toetsingssysteem vlot en zonder problemen gebruiken, de ander heeft soms nog moeite met de basis.

Samen met je vakkundige collega’s verzorg je incidentbeheer, releasemanagement, het doorvoeren van wijzigingen, richt je functionele systemen in en hou je je bezig met het opzetten en uitvoeren van opleidingstrajecten bij de instituten.  Jij bent in je rol een digitale én sociale wizard. Je weet dat de digitale wereld voor sommige mensen ingewikkeld lijkt en vindt het leuk om deze wereld begrijpelijker en daardoor toegankelijker te maken. Onderwijsgerelateerde software wordt hier vanzelfsprekend veelvuldig gebruikt en jouw ervaring daarmee brengt iedereen verder. Net als onze studenten blijven we graag leren en verwachten en faciliteren we je om de ontwikkelingen in je vakgebied op de voet te volgen.

Wat bieden we jou?

 • Een jaarcontract met uitzicht opeen contract voor onbepaalde tijd.
 • Minimaal € 2.756 en maximaal € 4.569 bruto per maand afhankelijk van ervaring (schaal 8, 9 of 10).
 • Een goede werk/privé balans met 40+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden).
 • 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Uitstekende scholingsmiddelen en ruimte voor ontwikkeling.
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling via ABP.
 • De mogelijkheid tot thuiswerken waarbij wij je minimaal 1 dag op kantoor verwachten maar je elke dag op locatie welkom bent!

Het team & de werkplek

Hier vind je ervaren mensen die staan te springen om frisse ideeën en scherpe inbreng van een energieke, functioneel beheerder. Een plek waar iedereen welwillend is om samen vooruit te komen en waar humor een centrale rol speelt. Jouw toekomstige collega’s zijn zelf startend en onderzoekend. Ondanks dat er deels vanuit huis gewerkt wordt, komt dit hechte team minimaal één dag per week samen om te leren van elkaars ervaringen en elkaar te ondersteunen waar nodig.

Je werkplek is een prachtig kantoor midden in de stad Rotterdam. Waar je elke dag kunt werken. Daarnaast ben je ook van harte welkom op de verschillende onderwijslocaties van de Hogeschool waar collega’s vanuit het onderwijs graag gebruik maken van jouw kennis en expertise.

Ben jij de Functioneel Beheerder wie we zoeken?

Herken jij jezelf in onderstaande punten of kom je aardig in de buurt? Solliciteer dan gerust, we komen graag met je in contact.

 • HBO-werk- en denkniveau.
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring.
 • Communicatief vaardig en klantgericht
 • Kennis en ervaring met onderwijssoftware, bij voorkeur Brightspace.
 • Ervaring met implementatietrajecten van een LMS is een pre
 • Ervaring met incident- en wijzigingsprocessen
 • Testervaring en begeleiden van nieuwe releases
 • Interesse in het verder professionaliseren van beheerprocessen op basis van BISL

Spreekt deze vacature je aan maar twijfel je of deze baan bij je past of andersom? Neem dan gerust contact op met onze recruiter, Esther van Berkel, via mail: e.d.van.berkel@hr.nl of 06-55085767. We hebben liever dat je bij twijfel belt dan dat je deze kans voorbij laat gaan!

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. We zijn één van de grotere hogescholen uit de Randstad, de tweede hogeschool van Nederland en we willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Je gaat werken op de locatie Blaak 555 midden in het centrum Rotterdam en goed bereikbaar via het openbaar vervoer.

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen