Menu English

Toekomst Economisch Beroepsonderwijs RotterdamHoe zorgen we ervoor dat het economisch beroepsonderwijs in Rotterdam toekomstbestendig blijft? Deze vraag stond centraal in de verkenning naar de toekomst van het economisch beroepsonderwijs in Rotterdam, een initiatief van Albeda, Hogeschool Rotterdam, Inholland en Zadkine.

Conferentie

Maandag 16 november organiseerden Albeda, Hogeschool Rotterdam, Inholland en Zadkine de online conferentie ‘De toekomst van het economische beroepsonderwijs’. Deze conferentie stond in het teken van het Manifest 'Vrije Zones'. Het manifest is het resultaat van de verkenning van de toekomst van het economisch beroepsonderwijs van Rotterdam. Een terugblik op deze conferentie is hier te bekijken:

De opdracht

De bestuurders gaven een onafhanklijke denktank de opdracht inzicht te geven in de mogelijke disbalans tussen de economische opleidingen en de vraag van de arbeidsmarkt. De onderstaande aspecten werden hierin verkend:

  • de kwantitatieve ontwikkelingen op de arbeidsmarkt
  • de kwalitatieve aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt
  • de doorstroom van studenten

Voor de inzichten hebben de leden van de datawerkgroep bestaande uit leden van de vier beroepsopleiders de instroom-, uitstroom- en arbeidsmarktdata met elkaar uitgewisseld en geanalyseerd.

Het manifest

Het resultaat van de verkenning is gepubliceerd in het manifest Vrije Zones dat op 15 juli 2020 is overhandigd door de denktank aan de bestuurders.

Albeda - Ron Kooren, Voorzitter College van Bestuur

“Ik ben heel blij met het goede werk van de Denktank. De aanbevelingen en adviezen zijn zeer bruikbaar en Albeda wil haar schouders onder de verdere vernieuwing van het economisch beroepsonderwijs zetten."
Lees verder >

Hogeschool Rotterdam - Ron Bormans, Voorzitter College van Bestuur

“Ik vind het heel goed dat gezaghebbende mensen van buiten het beroepsonderwijs goed gekeken hebben naar ons economisch onderwijs; een vanuit economisch én maatschappelijk opzicht heel belangrijk domein. Ik dank hen zeer."
Lees verder >

Inholland - Huug de Deugd, Lid College van Bestuur

“Juist in deze onzekere tijden zien we dat een stabiele economie van essentieel belang is: voor de wereld, voor Nederland en voor Rotterdam. Goede economische en toekomstgerichte professionals zijn daarbij onmisbaar."
Lees verder >

 

Zadkine - Philippe Raets, Voorzitter College van Bestuur

"Zadkine verwelkomt met veel enthousiasme het manifest. Het bevat de kansrijke ingrediënten die nu en straks dienstbaar zijn aan het toekomstbestendig maken van economisch beroepsonderwijs in onze regio."
Lees verder >

Nieuws en gerelateerde artikelen

Vragen en informatie

Neem contact op

Martine Borggreve- Weenink (projectleider)
E. m.c.weenink@hr.nl

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen