Menu Zoeken English

Denktank

Adviseren over het economisch beroepsonderwijs Rotterdam

Hoe zorgen we ervoor dat het economisch beroepsonderwijs in Rotterdam toekomstbestendig blijft? Dat is de belangrijkste vraag die de bestuurders van Albeda, Hogeschool Rotterdam, Inholland en Zadkine gesteld hebben aan een onafhankelijke denktank. De denktank bestaat uit diverse leden die op verschillende manieren een belangrijke rol vervullen in het Rotterdamse economisch domein.

Ludo Baauw
CEO Intermax Group

“Ik vind het belangrijk om niet langs de zijlijn te roepen wat er niet goed is of anders zou moeten, maar daadwerkelijk tijd en kennis met daadkracht in te zetten om samen een verandering te bewerkstelligen waar elke belanghebbende echt wat aan heeft. Er is een nadrukkelijke connectie tussen onderwijs en bedrijfsleven nodig, waarin beide partijen niet alleen goedbedoelde suggesties, maar ook echt concrete aanbevelingen en te realiseren doelen  kunnen afspreken. Zodat we het economisch onderwijs op zo kort mogelijk termijn klaar maken voor de toekomst.”

Mai Elmar
Directeur Cruise Port Rotterdam en voorzitter van VNO-NCW regio Rotterdam

"De afstemming tussen opleidingen en het bedrijfsleven – getoetst aan de praktijk - is van groot belang, nu meer dan ooit. Ik neem graag plaats in de denktank om een bijdrage te kunnen leveren in de noodzakelijke verandering voor onze studenten en onze toekomst. Ik verwacht een afgestemd kader, waarin mogelijkheden, onderwijs en banen op elkaar afgestemd zijn en blijven."

Laamia Elyounoussi
Eigenaar en algemeen directeur van schoonmaakbedrijf Schone Zaak

“Een denktank biedt inzichten vanuit de praktijk, zodat het curriculum versterkt kan worden. Met als uitgangspunt de afstand tot het werkveld te verkleinen en zo de toekomst van economisch Rotterdam te kunnen waarborgen. Door mijn visie en ervaringen op het gebied van essentiële vaardigheden van het ondernemerschap te delen, hoop ik een kwalitatieve bijdrage te leveren.”

Miriam Hoekstra - van der Deen
Directeur Airport Operations van Schiphol, lid van de Raad van Toezicht Franciscus - Gasthuis Vlietland en voorzitter van de Raad van Advies van Albeda Rotterdam The Hague Airport College

“De uitdaging op het gebied van onderwijs, instroom en doorstroom is groot, maar zeker niet onoplosbaar. Daar moeten we echt in blijven geloven. Om dat aan te pakken hebben we een gezonde dosis Rotterdamse wijsheid en moed nodig. In een stad van doen helpt het als je een groep mensen vraagt mee te denken. Mensen die creatief kunnen denken en – met feiten onderbouwt – richting durven geven aan nieuwe ideeën.  

Barbara Kathmann
Wethouder Economie in Rotterdam

“De belangrijkste drijfveer voor mij om in de denktank plaats te nemen is urgentie. Er staan duizenden vacatures uit in onze regio, de nadelige effecten daarvan op de stedelijke economie zijn niet gering. Het meest van belang is natuurlijk dat we mensen opleiden met perspectief op werk als onderdeel van een fijn leven. Daar hoort tegenwoordig ‘een leven lang leren bij’ en dat leren moet dan wel aansluiten op het heden en niet op het verleden.”

Marc van der Meer
Bijzonder hoogleraar onderwijsarbeidsmarkt en onafhankelijk wetenschappelijk adviseur voor mbo-sector

"Het gaat om een verbinding tussen de besturen van mbo- en hbo-instellingen, dat is urgent in een tijdsvlak waarin iedere instelling zijn eigen wiel lijkt uit te vinden. De denktank is niet meer dan een externe motor van deze uitwisseling. Vreemde ogen dwingen soms en misschien kunnen we helpen om enkele ideeën die leven in de stad, op de arbeidsmarkt en in het onderwijs op een goede manier met elkaar te verbinden."

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen