Menu Zoeken English

Natuurkunde draait om méér dan Newton

Natuurkunde vind je overal terug. Je smartphone staat er bol van, maar ook zoiets simpels als je omafiets is een optelsom van natuurkundige principes. Jij snapt dat en wilt als leraar zelf antwoorden vinden, maar ook je kennis delen met je leerlingen, hen enthousiast maken over natuurkunde aan de hand van voorbeelden die aansluiten bij hun leefwereld.

Wij stomen je klaar voor het echte werk

Om leraar natuurkunde te worden heb je uiteenlopende skills nodig, naast kennis van het vak. Hoe houd je de aandacht vast? Hoe wek je abstracte principes tot leven? Hoe ga je om met de dynamiek van een klas? Wij helpen je hierbij. We leren je omgaan met de apparatuur in een natuurklas, maar ook hoe je met simpele apparaten principes kunt uitleggen. We helpen je ontdekken wat jij wilt bereiken met leerlingen. En bouwen aan je zelfvertrouwen om dat op jouw manier vorm te geven.

Stel je vragen aan één van onze studenten

Zij vinden het leuk om jou te helpen!

Op de sociale kanalen laten studenten van de opleiding zien hoe hun leven als student eruit ziet. Onze online ambassadeurs komen uit diverse klassen en leerjaren. Iedere student deelt wat hem bezig houdt en beantwoordt ook jouw vragen over de opleiding.

Instagram Lerarenopleidingen exacte vakken

Proef de sfeer van de Lerarenopleidingen Exacte vakken en bekijk de foto's en video's van de studenten

Stel je vraag via Instagram

Anne Hazenberg, docent Lerarenopleiding Natuurkunde

Beste studiekiezer, leuk dat je geïnteresseerd bent in de opleiding leraar Natuurkunde! Mijn naam is Anne Hazenberg en ik ben één van de docenten van deze opleiding. Ik geef natuurkunde, vakdidactiek en practicum. Daarnaast ben ik studieloopbaancoach van jaar 1 en 2. Heb je vragen over de voltijdopleiding leraar Natuurkunde, dan kun je mij terecht. Je kunt mij per mail bereiken. Daarnaast is het ook mogelijk om je vragen in een digitaal face-to-face gesprek te stellen. Dit gesprek zal dan plaatsvinden via Teams. Hopelijk kan ik jullie helpen bij het maken van een goede studiekeuze en wellicht tot september.

 

 Mail Anne Hazenberg

Yvonne, derdejaarsstudent Lerarenopleiding Natuurkunde

Beste studiekiezer, mijn naam is Yvonne en ik ben derdejaars student aan de voltijd lerarenopleiding natuurkunde. Ik heb hiervoor gekozen, omdat ik een verschil wil maken voor de leerlingen die in een belangrijke periode van hun leven zitten. Ik wil graag dat leerlingen het vak natuurkunde leren, maar ook dat zij leren hoe zij met mensen om moeten gaan. Op de opleiding leer je verschillende manieren om op beide gebieden leerlingen te stimuleren om het beste uit zichzelf naar boven te halen.
De opleiding is mij erg goed bevallen, omdat het zo’n kleine opleiding is. De begeleiding op individueel niveau is hierdoor erg sterk en het is erg gezellig. Mij viel vooral op dat iedereen er voor je staat, van docenten tot aan medestudenten uit ieder jaar.
Leren doe je niet alleen uit de boeken en op de hogeschool, maar ook veel in de praktijk. Stage is hierom een belangrijk aspect van de opleiding. Naarmate de studie vordert, loop je meer stage en mag je steeds meer zelf doen. Dit is spannend, maar een enorm leuke uitdaging. Ik kan mij voorstellen dat je vragen hebt. Als je geïnteresseerd bent in de opleiding en je hebt vervolgvragen, aarzel niet om me te mailen. 

 

Mail Yvonne

Sven, student lerarenopleiding Natuurkunde

Heey, ik ben Sven!
En ik heb ook ooit de moelijke studiekeuze moeten maken. Ondanks alles zit ik helemaal op mijn plek bij lerarenopleiding Natuurkunde en kan ik jouw vragen goed beantwoorden! Ik kom zelf direct van de havo dus ik weet hoe de overstap is. Stuur mij gerust een dm via Instagram.

 

Stel je vraag via Instagram

Wat zeggen studenten over de opleiding?

‘Ik hoop dat leerlingen met eenzelfde achtergrond als ik zich aan mij kunnen spiegelen. Dat had ik vroeger niet.’

Fatima, tweedejaars natuurkunde

‘Tijdens drama doen we rollenspellen om bepaalde situaties in de klas na te bootsen.’

Satisa, tweedejaars natuurkunde

 

‘Ik wil iets kunnen betekenen voor een ander, natuurkunde is daar het middel voor.’

Sophie, tweedejaars natuurkunde

De opleiding in harde cijfers

Wil je weten wat voor cijfer studenten de opleiding geven? Hoe de opleding precies is opgebouwd? Hier staat alles op een rij.

Lees verder

Geïnteresseerd in andere opleidingen?

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen