Menu Zoeken English

Diversiteit en inclusiviteit

Hogeschool Rotterdam wil er voor iedereen zijn die het talent heeft om te studeren

De hogeschool heeft de intentie uitgesproken om de diversiteit in haar personeelsbestand te vergroten en de professionalisering op het gebied van inclusiviteit in het onderwijs te bevorderen. De inspiratiebundel 'Een ode aan meerstemmigheid' wil een bijdrage zijn aan het verwezenlijken van deze inspanningen. De komende maanden verschijnen de interviews van de bundel op deze pagina.

Inspiratiebundel 'Een ode aan meerstemmigheid'

Lees de interviews
Een inclusieve school - het vanzelfsprekende dat niet vanzelfsprekend is

Een inclusieve school - het vanzelfsprekende dat niet vanzelfsprekend is

In de bundel ‘Ode aan meerstemmigheid’ staat een voorwoord van Collegevoorzitter Ron Bormans over de vanzelfsprekendheid dat Hogeschool er voor iedereen wil zijn die het talent heeft om te studeren.

'Je kunt de student pas helpen als je weet wat er bij hem speelt’

'Je kunt de student pas helpen als je weet wat er bij hem speelt’

Brahim Boukhari werd geboren op 13 december 1987 in Den Haag en groeide op in de multiculturele Schilderswijk. Na de havo studeerde hij van 2005 tot 2009 Autotechniek aan Hogeschool Rotterdam. Voor hij hier in 2012 docent werd (inmiddels onderwijsmanager), was hij onder meer marktkoopman en werkte hij als technisch inspecteur bij de Rijksdienst voor Wegverkeer. Boukhari is getrouwd en heeft twee kinderen.

‘Mijn cultuur is ook maar een cultuur!’

‘Mijn cultuur is ook maar een cultuur!’

Enny Kraaijveld werd geboren in Rotterdam-Zuid, vanaf haar negende woonde ze in Krimpen aan de IJssel. Ze studeerde Frans in Leiden en Parijs en haalde haar onderwijsbevoegdheid in Delft op de lerarenopleiding Zuid West Nederland (voorloper Hogeschool Rotterdam). Ze is getrouwd en heeft drie studerende kinderen. Ze woont nog altijd in Rotterdam. Sinds elf jaar werkt ze op Hogeschool Rotterdam.

‘Door nadruk op verschillen te leggen, benadruk je het verschil’

‘Door nadruk op verschillen te leggen, benadruk je het verschil’

William Polm werd in 1967 naast De Kuip geboren en groeide op in Hellevoetsluis. Hij is van origine verpleegkundige en ontwikkelde zich tot manager, HRM-adviseur (arbeidsbemiddeling en Personeel & Organisatie ) en bedrijfskundige. Hij werkt sinds 2008 op Hogeschool Rotterdam, heeft drie kinderen en woont in Oud-Beijerland.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.