Menu
English

Diversiteit & inclusiviteit

Hogeschool Rotterdam wil dat iedereen zich gehoord en gezien voelt
Toon:

D&I aanpak

Wat speelt er op Hogeschool Rotterdam

Visie op D&I

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. Wij erkennen de aanwezigheid van verschillen. Diversiteit is een kracht.

Inclusie betekent voor ons dat iedereen gelijkwaardig is, zich veilig voelt, zichzelf kan zijn en zich professioneel en persoonlijk kan ontwikkelen. Daar maken we ons voor hard, voor onze medewerkers en onze studenten, vooral voor hen uit ondervertegenwoordigde groepen.

Wij tolereren geen uitsluiting, discriminatie en racisme en blijven voortdurend leren en bijsturen.

Een hogeschool waarbij respect en  gelijkwaardigheid het uitgangspunt is. We werken vanuit inclusieve didactiek en pedagogiek. Zo blijven we een hogeschool voor iedereen.

De vijf inclusie thema's

Bij Hogeschool Rotterdam vormen de vijf belangrijke inclusieve thema's de kern van onze benadering van diversiteit. Werken aan een inclusieve Hogeschool Rotterdam is werken aan 5 kernthema’s. Je kunt op de verschillende thema's klikken om meer artikelen, lesmateriaal en onderzoek. te ontdekken.

 

Waar we nu staan

Het afgelopen jaar zijn er vanuit het speerpunt ‘Het open maar niet vrijblijvende gesprek’ regelmatig gesprekken geweest met zoveel mogelijk stakeholders. Alle informatie, wensen en behoeften zijn samengevoegd in een uitgebreide Whitepaper D&I  welke vertaald is naar een behapbare samenvatting: De publieksversie D&I inventariatie en Plan van aanpak D&I 2022.

Na de inventarisatie periode is het nu tijd om meer mensen te betrekken bij het door ontwikkelen van beleid, onderwijs en onderzoek ten aanzien van diversiteit en inclusie. Dit gebeurt onder andere vanuit de instituten, diensten, werkplaatsen en kenniscentra. Voor alle stakeholders en geïnteresseerde personen proberen we zoveel mogelijk wat er speelt en leeft, zichtbaar te maken. Een goed voorbeeld hiervan is deze hernieuwde landingspagina diversiteit en inclusie.

Studentenplatform INCLUDED

Naast de overige D&I initiatieven is het platform INCLUDED speciaal voor studenten opgericht. INCLUDED is richt zich op inclusie binnen Hogeschool Rotterdam. Studentenervaringen die je niet vaak hoort, krijgen de ruimte om meer begrip en bekendheid te geven aan ingewikkelde thematieken. [Online via artikelen en live met events waarin we het gesprek met elkaar aangaan]. Met het delen van kennis en ervaring draagt INCLUDED bij aan onderlinge verbinding en aan een inclusieve Hogeschool.

Ga naar de website van INCLUDED

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen