Menu
  English

  EAS zoekt docenten

  Het Instituut voor Engineering & Applied Science (EAS) biedt met zeven opleidingen technisch onderwijs aan ruim 2000 studenten en heeft zich ontwikkeld als hét onderwijsinstituut voor techniek in de Rotterdamse regio.

  Toon:

  De opleidingen van Hogeschool Rotterdam werken met een onderwijsmodel dat een ideale balans garandeert tussen drie elementen: kennis, praktijk en persoonlijke ontwikkeling van de student.

  Nog geen ervaring als docent? Toch kun je solliciteren. Je hoeft namelijk geen onderwijsbevoegdheid te hebben bij de start. Je krijgt de gelegenheid een didactische opleiding te volgen. Een afgeronde wo-opleiding of hbo-opleiding aangevuld met een hbo-master, is wel een profieleis van een docentfunctie.

  Waarom zou je docent worden bij Hogeschool Rotterdam?

  Als docent sta je niet de hele dag voor de klas. Ongeveer de helft van de lessen is klassikaal, de andere helft werk je met studenten in (multidisciplinaire) projectgroepen waarbij je als docent begeleidt. Praktijk, onderzoek en samenwerking met het Rotterdamse werkveld zijn belangrijke ingredi├źnten voor ons onderwijs. De docent is een belangrijke schakel in de verbinding hiervan. Afhankelijk van de docentfunctie, en in overleg met de opleidingsmanager, houd je je als docent ook bezig met onderzoeksactiviteiten.

  Wat moet je leuk vinden om docent te worden? Passie voor je vak en kennisoverdracht, samenwerken met innovatieve jongeren, collega's, beroepspraktijk en onderzoekers, in een klein team werken aan kwaliteitsonderwijs, meedenken over vraagstukken voor de Rotterdamse regio.

  Weet je niet zeker of het docentenvak bij jou past? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking en bespreek de mogelijkheden binnen het instituut.

  Proef de sfeer bij onze opleidingen