Menu English

Plannen en studievaardigheden

 

 


Vakinhoud

Als jij het lastig vindt om je tijd goed in te delen en je studieactiviteiten op een effectieve manier te plannen, is deze module voor jou een aanrader. De module 'Plannen en Studievaardigheden' is ontwikkeld voor die studenten die beter willen leren plannen, tips kunnen gebruiken om hun studieaanpak te verbeteren en effectiever willen leren 'studeren'.

Tijdens dit keuzevak wordt veel aandacht besteed aan het leren plannen en aan timemanagement. Je krijgt diverse planningen aangereikt om mee te oefenen en voor jezelf te bepalen wat wel en niet voor jou werkt. Ook ga je kijken waar jij veel van je tijd aan besteed en hoe dit evt. efficienter zou kunnen.

Verder besteden we aandacht aan het scheiden van hoofd en bijzaken in boeken en syllabi, het goed kunnen volgen van en hoorcolleges, samenvattingen maken, en het je goed voorbereiden op tentamens en andere beoordelingen.

Toetsing

 De student wordt beoordeeld aan de hand van:

  1. Een ingeleverd portfolio, bestaande uit: diverse dossieropdrachten en een eindreflectieverslag.
  2. Een in de laatste les gehouden miniles over een onderwerp op het gebied van Plannen en Studievaardigheden, samen met enkele klasgenoten.
  3. De aanwezigheidsplicht (maximaal 1 les afwezig, bij 2 gemiste lessen een vervangende opdracht, bij 3 of meer gemiste lessen worden geen studiepunten toegekend).
  4. Actieve deelname tijdens de lessen.

 

Praktisch

Je bent van verdere deelname uitgesloten als je de eerste les, zonder bericht, afwezig bent. We gaan er dan vanuit dat je geen belangstelling meer hebt om deel te nemen aan de module. Je afwezigheid wordt echter wel meegenomen op jouw cijferlijst, daarop komt te staan: ND (Niet Deelgenomen).

Aanmelden

Dit keuzevak is vrij inschrijfbaar. Je kunt je aanmelden via Osiris Student.

Literatuur

  • Boek: 'Studeer effectief', A. Pilot et.al., 2020 (4e druk), Noordhoff Uitgevers. ISBN 9789001896454

  • Studentenhandleiding met bijlagen
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen