Menu Zoeken English

Instituut voor Sociale Opleidingen

Realistische en praktijkgerichte werkers

Het instituut leidt studenten op tot bewogen professionals die de complexiteit van de moderne samenleving aan kunnen.

Toon:

De opleiding Social Work bij Hogeschool Rotterdam is in september 2016 van start gegaan. Voor die tijd waren dit vier aparte sociale hbo-opleidingen: Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Pedagogiek en Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), deze worden uitgefaseerd.

Social Work-studenten volgen in het eerste en tweede jaar van hun opleiding een breed basisprogramma. Aan het eind van het tweede studiejaar kiezen de studenten een profiel: Jeugd, Welzijn en Samenleving of Zorg (route Zorg of route GGZ). In het derde jaar krijgen de studenten onderwijs dat aansluit bij het gekozen profiel en de leerwerkgemeenschap waar stage wordt gelopen. In het vierde jaar volgen de studenten een minor van een half jaar en ronden ze hun studie af met een afstudeeropdracht.

Benieuwd naar de opleiding Social Work? Bekijk hieronder de brochure of kijk op hr.nl/socialwork. Voor meer informatie over samenwerkingsmogelijkheden verwijzen wij je graag naar het tabblad Samenwerken.

Factsheet

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen