Menu English

Instituut voor Sociale Opleidingen

Realistische en praktijkgerichte werkers

Het instituut leidt studenten op tot bewogen professionals die de complexiteit van de moderne samenleving aan kunnen.

Toon:

In de praktijk leren brengt studenten verder. Daarom werkt het Instituut voor Sociale Opleidingen graag met je samen om praktijkprojecten onderdeel uit te laten maken van de opleiding. Hieronder vind je enkele voorbeelden van praktijk- en afstudeerprojecten.

Tessa Reijm over haar afstudeerproject bij stichting ASVZ

Hoe je sport kunt inzetten bij de doelgroep LVB (licht verstandelijk beperkten)

Kwetsbaarheid als kracht

Afstuderen op een onderzoeksthema van het Kenniscentrum Talentontwikkeling

Tien studenten van de opleiding Social Work van Hogeschool Rotterdam voeren een afstudeeronderzoek uit naar de psychische kwetsbaarheid van studenten aan de Willem de Kooning Academie (WdKA).

Het thema is afkomstig van project Koplopers dat tot doel heeft de participatie van jongeren met psychische kwetsbaarheid te verbeteren. Door middel van een jongerenteam van ervaringsdeskundigen wordt het onderwerp op tal van plekken bespreekbaar gemaakt.

Docent Peter van der Voorst begeleidt een deel van de afstudeerders:
“Het is heel mooi om te zien dat de studenten onderzoek doen naar iets waar ze betrokken bij zijn. Het onderwerp staat dicht bij de studenten zelf. Dat zorgt voor verdiepend onderzoek, maar ook creatievere en andere vormen van beroepsproducten die ze maken voor hun afstuderen. Het thema psychische kwetsbaarheid is van meerwaarde voor en in ons onderwijs.

Iedereen is op zijn of haar eigen manier kwetsbaar. Dat maakt je een mooier mens. Als je je eigen beperkingen kent en deze kunt integreren in je eigen professionele identiteit, maakt je dat een betere professional in het sociale domein. Ik ben nu al heel trots op de studenten en het resultaat.”

Lees het interview met 3 studenten

Benieuwd naar meer onderzoeksthema’s van het Kenniscentrum Talentontwikkeling?

Bekijk de pagina van het kenniscentrum

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen