Menu
  English

  Marchien van Marle

  Docent Master Jonge Kind

  Ik ben Marchien van Marle-van der Wolk, werkzaam bij verschillende onderdelen van Hogeschool Rotterdam. De afgelopen 10 jaar gaf ik les bij de Associate Degree opleiding Pedagogisch Educatief Professional, daarnaast werk ik bij de Master Leren & Innoveren en geef ik binnen de hele hogeschool trainingen in docententeams over inclusief onderwijs.

  Mijn werkzaamheden bij de Ad-PEP zijn inmiddels gestopt en in deze tijd geef ik nu de Basisopleiding Didactiek aan nieuwe docenten bij Hogeschool Rotterdam, ben ik onderwijsadviseur bij de Rotterdam Academy én help ik bouwen aan de nieuwe Master Jonge kind, waar ik ook les ga geven.

  De expertise die ik de afgelopen jaren heb opgedaan komt door werkzaam te zijn in het sociaal cultureel werk in de wijk Delfshaven in Rotterdam, door bij Peuter & Co in Rotterdam peuterspeelzalen en pedagogisch coaches te begeleiden bij de invoering van spelend leren en opbrengstgericht werken én me als docent bij Hogeschool Rotterdam door te ontwikkelen naar onderwijsontwikkelaar en onderwijsadviseur.

  In mijn hele loopbaan staat de ontwikkeling van (jonge) kinderen en studenten centraal én het creëren van een pedagogisch en didactisch veilig leerklimaat. Voor het jonge kind op de groep, voor de jeugd in de wijk en voor onze student op de hogeschool. Een paar jaar geleden heb ik zelf de Master Leren & Innoveren gedaan en ben ik lid geworden van de expertisegroep inclusiviteit binnen Hogeschool Rotterdam. Ik heb samen met collega’s twee spellen gemaakt waarbij docenten met elkaar in gesprek gaan over studiesucces en inclusieve pedagogiek. Tijdens deze gesprekken maken we heel concreet wat jij als docent kan doen om de student ‘thuis te laten voelen’ en stapsgewijs te laten ontwikkelen.

  Naast bovenstaande ben ik getrouwd en moeder van drie erg leuke kinderen van 13, 19 en 21 jaar. Als ze thuis zijn spelen we veel spelletjes. Naast spelletjes spelen is mijn nieuwe hobby klussen in ons oude postkantoor in Frankrijk.