Curriculum nieuwe structuur

Vanaf opleidingsjaar 2018-2019 voor studenten die starten in jaar 1 en vanaf opleidingsjaar 2019-2020 voor studenten die instromen in het verkorte traject (jaar 2 en afstudeerfase)

Er zijn 2 mogelijkheden om Master Begeleidingskunde te worden:

  1. Je volgt de volledige opleiding die is opgebouwd uit jaar 1, jaar 2 en de afstudeerfase. Als toelatingsvoorwaarden gelden een afgeronde hbo- of wo-bachelor opleiding en minstens vier jaar werkervaring op hbo-niveau (minimaal 20 uur uitvoerend). Verder heb je in de afgelopen zes jaar een supervisiecyclus van tien zittingen gevolgd bij een supervisor die bij de LVSC (Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching) geregistreerd is. Bij het ontbreken van een afgeronde hbo- of wo-bachelor opleiding bestaat de mogelijkheid tot een apart toelatingstraject om het vereiste niveau te toetsen.
  2. Om voor de verkorte variant (instromen in jaar 2) in aanmerking te komen, beschik je over een afgeronde hbo- of wo-bacelor opleiding en over ruime werkervaring op minimaal hbo-niveau. Tevens beschik je over een erkend post-hbo-diploma op het gebied van supervisie en/of coaching waarvan het niveau van de inhoud en de studielast overeenkomen met die van jaar 1 van de Master Begeleidingskunde inclusief de module teamcoaching jaar 2. De toelatingsprocedure verloopt via het indienen van een vrijstellingsverzoek bij de Examencommissie van het Instituut voor Sociale Opleidingen Hogeschool Rotterdam.

Curriculum uitfaseermodus

Instromen in verkorte variant voor studenten die in opleidingsjaar 2018-2019 instromen in fase 2 of fase 3.

Er zijn 2 mogelijkheden om Master Begeleidingskunde te worden:

  1. Om voor de verkorte variant (instromen in fase 2) in aanmerking te komen, beschik je over een afgeronde hbo-/wo-bachelor opleiding en over ruime werkervaring op hbo-niveau. Bij het ontbreken van een afgeronde hbo- of wo-bachelor opleiding bestaat de mogelijkheid tot een apart toelatingstraject om het vereiste niveau te toetsen. Tevens beschik je over een erkend post-hbo-diploma op het gebied van supervisie en/of coaching waarvan het niveau van de inhoud en de studielast overeenkomen met fase 1 van de Master Begeleidingskunde. Instroom in fase 2 is ook mogelijk op grond van de Voortgezette Opleiding Management bij Hogeschool Rotterdam (maximaal 4 jaar geleden afgerond). De toelatingsprocedure verloopt via het indienen van een vrijstellingsverzoek bij de Examencommissie van het Instituut voor Sociale Opleidingen Hogeschool Rotterdam.
  2. Je volgt alleen fase 3. Studenten die maximaal vier jaar geleden de Leergang Supervisie en Coaching (voorheen Voortgezette Opleiding Supervisie en Coaching) bij Hogeschool Rotterdam hebben afgerond, komen in aanmerking voor instroom in fase 3. 

Het leergangcertificaat  Supervisie en Coaching  (curriculum nieuwe structuur: jaar 1+ de module (team)coaching jaar 2 / uitfaseermodus curriculum: fasen 1 en 2) draagt bij aan registratie tot supervisor en coach bij de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC). Jaar 1 of fase  1 kan ook apart worden afgenomen en draagt bij aan de registratie tot supervisor  bij de LVSC.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.