Er zijn 3 mogelijkheden om Master Begeleidingskunde te worden:

  1. Je volgt de volledige opleiding die is opgebouwd in drie fasen. Als toelatingsvoorwaarden gelden een afgeronde hbo- of wo-opleiding en minstens vier jaar werkervaring op hbo-niveau (minimaal 20 uur uitvoerend). Verder heb je in de afgelopen zes jaar een supervisiecyclus van tien zittingen gevolgd bij een supervisor die bij de LVSC (Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching) geregistreerd is. Bij het ontbreken van een afgeronde hbo- of wo-opleiding bestaat de mogelijkheid tot een apart toelatingstraject om het vereiste hbo-niveau te toetsen.

  2. Om voor de verkorte variant (instromen in fase 2) in aanmerking te komen, beschik je over een afgeronde hbo-/wo-opleiding en over ruime werkervaring op hbo-niveau. Tevens beschik je over een erkend post-hbo-diploma op het gebied van supervisie en/of coaching waarvan het niveau van de inhoud en de studielast overeenkomen met fase 1 van de Master Begeleidingskunde. Instroom in fase 2 is ook mogelijk op grond van de Voortgezette Opleiding Management bij Hogeschool Rotterdam (maximaal 4 jaar geleden afgerond). Een portfoliogesprek bepaalt je toelating tot het verkorte traject.

  3. Je volgt alleen fase 3. Studenten die maximaal vier jaar geleden de Leergang Supervisie en Coaching (voorheen Voortgezette Opleiding Supervisie en Coaching) bij Hogeschool Rotterdam hebben afgerond, komen in aanmerking voor instroom in fase 3. Je wordt toegelaten tot fase 3, mits wordt voldaan aan de voorwaarden zoals beschreven bij fase 1.

Je kunt ook alleen fasen 1 en 2 van de master volgen die tezamen de Leergang Supervisie en Coaching vormen. Ook fase 1 kan met het oog op ontwikkeling als supervisie separaat worden gevolgd.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.