Menu English

‘Toen ik eindelijk kon starten met de opleiding, voelde ik meteen dat het goed zat.’

Madelon van de opleiding Social Work

Een opleiding kiezen begint met dromen en ontdekken. En veel vragen stellen: Hoe zie je jezelf in de toekomst? Wat past bij jou? En dan komt dat moment dat je keuze bevestigd wordt; je zit op de juiste plek. Madelon koos voor de opleiding Social Work en kreeg die bevestiging toen ze eindelijk kon starten met de opleiding.

Vroeger ben ik vaak zelf in aanraking gekomen met social workers door mijn thuissituatie. Toen ik wat ouder werd wilde ik daardoor zelf ook mensen gaan helpen. Ik ben op internet gaan kijken en de opleiding Social Work leek me eigenlijk meteen leuk. Al twee jaar voordat ik m'n diploma op de middelbare school zou halen had ik proeflessen gevolgd en was ik langs geweest op de open dagen. Ik wist zeker dat ik deze opleiding leuk zou vinden.

Toepassen in de praktijk

Ik heb lang uitgekeken naar de start van mijn opleiding. Toen het moment eindelijk daar was, voelde ik meteen dat het goed zat. Wanneer ik weer interessante literatuur lees of een leuke les volg wordt dat gevoel eigenlijk keer op keer bevestigd. Het leukste vind ik, dat ik weet dat ik de lesstof toe ga passen in de praktijk.

Ik heb mijn toekomst al helemaal uitgestippeld. Nadat ik afgestudeerd ben wil ik eerst wat van de wereld zien en een interne opleiding volgen tot stewardess. Daarna wil ik bij de Raad van de Kinderbescherming werken. Daar wil ik raadsonderzoeker worden en vanuit die functie gezinnen helpen.

Meer ervaringen van onze studenten

Meer weten over Social Work?

Ga naar de opleidingspagina

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen