Menu English

‘Vanaf het tweede jaar, toen ik stage ging lopen, heb ik nooit meer getwijfeld.’

Anthony van de opleiding Social Work

Een opleiding kiezen begint met dromen en ontdekken. En veel vragen stellen: Hoe zie je jezelf in de toekomst? Wat past bij jou? En dan komt dat moment dat je keuze bevestigd wordt; je zit op de juiste plek. Anthony koos voor de opleiding Social Work en kreeg die bevestiging tijdens zijn stage.

Op de middelbare school wist ik niet zo goed wat ik wilde gaan doen. Ik dacht eraan om juridische hulpverlener te worden, terwijl dat eigenlijk totaal niet bij me past. Op een dag zat ik samen met een docente van mijn middelbare school in de bus omdat zij toevallig dezelfde kant op moest. Op een gegeven moment kwam er een man die veel te veel had gedronken de bus in stappen. Iedereen in de bus ontweek de man terwijl ik hem juist graag wilde helpen. Ik vroeg aan de man waar hij eruit moest en hielp hem met uitstappen. Mijn docente en ik stapten bij dezelfde halte uit en zij tipte mij om me te gaan verdiepen in de opleiding Social Work. Toen ik dat thuis vertelde aan mijn ouders, bevestigden zij dat deze opleiding goed bij me zou passen.

Nooit meer getwijfeld

Vanaf dat moment ben ik me gaan inlezen in de opleiding, naar open dagen gegaan en heb ik meeloopdagen gevolgd. Toen ik dat ook allemaal leuk vond, wist ik dat de opleiding en ik een match zouden zijn. Het eerste jaar tijdens de opleiding twijfelde ik heel erg of ik wel de juiste keuze had gemaakt. Maar vanaf het tweede jaar, toen ik stage ging lopen, heb ik nooit meer getwijfeld. In de toekomst zou ik graag voor een GGZ-instelling (in de geestelijke gezondheidszorg) willen werken. Wanneer ik wat meer ervaring heb opgedaan als social worker, wil ik samen met een vriend die Psychologie studeert een eigen praktijk openen.

 

Meer ervaringen van onze studenten

Meer weten over Social Work?

Ga naar de opleidingspagina

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen