Menu English

Ondernemerschap & Retail Management voltijd

  • Duur en startmoment

    4 jaar, september

  • Opleidingstype

    Voltijd Bachelor

  • Taal

    Nederlands

Bij de opleiding Ondernemerschap & Retail Management kies je direct vanaf het eerste jaar voor een community. Dat is een vierjarig specialisatieprogramma binnen deze opleiding.

De complete opleidingsinformatie vind je op de pagina's van de community's:

Hieronder geven we je een korte eerste indruk. 

Hoe voeg je écht iets toe aan een markt die meer dan oververzadigd is? En hoe boks je op tegen reuzen en prijsvechters zoals Amazon en Zalando? Als ondernemer of retailspecialist heb je meer dan ooit creativiteit, authenticiteit, lef en doorzettingsvermogen nodig. En juist daarom kies jij voor de opleiding Ondernemerschap & Retail Management. Jij bent proactief en commercieel ingesteld, weet van aanpakken en zit vol goede ideeën. Je ziet dat vernieuwen de enige manier is, en kan niet wachten om nieuwe routes uit te stippelen. 

Jouw community gaat je daarbij helpen. Want de opleiding biedt je twee uitdagende omgevingen waarin je jezelf kunt ontwikkelen, namelijk: de community's Entrepeneurship en Managing New Retail. Samen met docenten, partners uit het bedrijfsleven en medestudenten van verschillende klassen en opleidingen werk je aan concrete uitdagingen. Of dat nu het ontwikkelen van een eigen start-up is, nieuwe markten zoeken voor een bestaand bedrijf of retailers helpen in de transitie naar een succesvolle 'onlife' verkoopformule.

Hard werken en écht iets betekenen

Welke community je ook kiest, je gaat hoe dan ook hard aan de slag. We leggen de lat hoog zodat jij het beste uit jezelf kan halen en zo veel mogelijk kunt betekenen voor je community. Vanaf dag 1 ga je aan de slag voor echte bedrijven met echte praktijkcases en we verwachten dat je aan het eind van jaar 1 alle 60 studiepunten hebt behaald. Teamwork is in beide community's belangrijk, net als bouwen aan een stevig netwerk. De ondernemers uit de community's denken actief mee over de inhoud van het onderwijs. Zo is de kennis die we je aanreiken altijd up-to-date en relevant voor het bedrijfsleven.

Let op! Maak bij je aanmelding in Studielink direct een keuze voor de community die je wilt volgen. Meld je je in Studielink aan voor de 'algemene' opleiding Ondernemerschap & Retail Management, dan krijg je daarna alsnog het verzoek vanuit de opleiding om een community te kiezen.

Kies je community

Bepaal je eigen richting

Je kiest voor de community die het beste past bij je interesses en ambities. Het einddoel van de twee community's is namelijk hetzelfde: het diploma Ondernemerschap & Retail Management. Alleen de weg er naar toe is anders.

Kom maar op!

Ben je klaar om meteen de vloer op te gaan? Bij de Community Managing New Retail loop je meteen al vanaf het tweede blok van jaar 1 stage. Twee dagen per week ben je op de winkelvloer, een dag in de week werk je zelfstandig aan ervaring en skills, en de rest van de tijd ben je op school. Bij de Community Entrepreneurship zit je wat meer in de klas. Je werkt aan echte opdrachten voor Rotterdamse bedrijven. Aan het eind van jaar 1 ga je vier weken op stage.

Kies de richting die het beste bij je past:

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen