Menu Zoeken English

Aanmeldprocedure en studiekeuzecheck

Hoe meld je je aan?

Belangrijke informatie over studiejaar 2020-2021

  • De studiekeuzecheck gaat door in online vorm. Meer informatie over de studiekeuzecheck vind je hieronder.
  • Studenten die naar de pabo willen, maar de toelatingstoetsen nog niet hebben gehaald vanwege de omstandigheden rond het coronavirus, mogen per 1 september 2020 onder voorwaarden aan de opleiding beginnen. Deze studenten moeten dan wel voor 1 januari 2021 alsnog de toelatingstoetsen hebben behaald. Studenten hebben hier per vak twee kansen voor. Als dit niet lukt, dan moeten ze de opleiding alsnog verlaten. 

Bekijk de gewijzigde regels rond de toelatingstoetsen

Aanmelden in 2 stappen

  1. Om je aan te melden, moet je eerst een DigiD aanvragen. Regel dit nu al. De aanvraag duurt ongeveer een week.
  2. Meld je bij voorkeur vóór 1 juni, maar uiterlijk 31 juli 2020 aan voor de opleiding via Studielink. Let erop dat de uiterste aanmelddatum eerder is als je moet deelnemen aan de toelatingstoetsen. Lees de informatie hieronder daarom goed door!

Toelatingstoetsen: meld je tijdig aan!

Heb je geen vwo-, bachelor of masterdiploma of succesvol afgeronde propedeuse pabo, dan moet je aantonen dat je over voldoende kennis beschikt van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Hiervoor moet je in de meeste gevallen toelatingstoetsen afleggen. Je moet je minimaal één maand vóór de door jou gekozen toetsdatum aanmelden voor de opleiding via Studielink. Houd hier dus rekening mee! We raden je dringend aan je voor 1 juni aan te melden, zodat je ruim voldoende tijd hebt om je aan te melden voor en deel te nemen aan de toelatingstoetsen.

Check alle informatie over de toelatingstoetsen en toetsdata

Na je aanmelding: studiekeuzecheck

Nadat je je hebt aangemeld via Studielink:

  • krijg je bericht over de inschrijfprocedure voor de extra toelatingstoetsen (als je hieraan moet deelnemen).
  • krijg je een uitnodiging voor een studiekeuzecheck. Deelname aan de studiekeuzecheck is verplicht. De studiekeuzecheck bestaat uit een online studiekeuzeadviesgesprek met de opleiding. Vragen die in de studiekeuzecheck aan de orde komen, zijn onder andere: Heb je een relevante vooropleiding? Wat is je werkervaring? En wat zijn de redenen om met deze opleiding te starten? Ook wordt vastgesteld waaraan je gedurende de opleiding moet werken om je diploma te behalen en welke vrijstellingen je eventueel krijgt. Na de studiekeuzecheck krijg je een studiekeuzeadvies. Dit advies is niet bindend (maar je moet wel aan de kenniseisen voldoen). Het advies wordt mondeling gegeven, maar je kunt dit ook terugvinden in Osiris, het studentvolgsysteem. 

    Bekijk meer informatie over de studiekeuzecheck

  • krijg je inloggegevens van Hogeschool Rotterdam. Hiermee kun je op mijn.hr.nl precies zien aan welke eisen je nog moet voldoen om je inschrijving compleet te maken. Met de inloggegevens kun je ook inloggen op HINT, het intranet. Op HINT vind je vlak voor het begin van je studie informatie over bijvoorbeeld je lesrooster en je boekenlijst. Met de inlogcodes heb je tevens toegang tot je persoonlijke e-mail van Hogeschool Rotterdam.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen