Menu
  English

  Zij-instroomtraject pabo

  2-jarige opleiding, start in februari en september

  Wil je graag aan de slag als leerkracht in het basisonderwijs en heb je minimaal een afgeronde hbo-bachelor? Haal dan binnen 2 jaar je lesbevoegdheid met het zij-instroomtraject.

  Tijdens dit traject sta je direct voor de klas, onder begeleiding van een ervaren collega. Je bent in dienst van een basisschool(bestuur) en je volgt lessen op de pabo. Op deze manier behaal je, met behoud van inkomsten,  een getuigschrift en kun je werken als bevoegd leerkracht in het basisonderwijs.

  Montessori

  Je kunt tijdens je zij-instroomtraject óók de geïntegreerde montessori-opleiding basisbekwaam volgen, zodat je de montessorivaardigheden direct in je eigen praktijk kunt toepassen. Deze mogelijkheid start alleen in september.

  Voorlichtingsactiviteiten

  Bekijk het aanbod en meld je aan
  Alles over de open dag van de pabo

  Coördinator Femke over het zij-instroomtraject

  Start en verloop

  Werkwijze

  Invulling van de lessen

  Samen met andere zij-instromers vorm je een klas. Je krijgt alle vakken die de leerlingen op de basisschool ook krijgen en je leert over didactiek, onderwijskunde en pedagogiek. Voorafgaand aan de bijeenkomsten bereid je je lessen voor via onze digitale leeromgeving Brightspace.

  Tijdens de bijeenkomsten discussieer je met elkaar, bereid je lessen voor, ervaar je vormen van onderwijs en werk je aan opdrachten. Er is veel ruimte om onder begeleiding van een ervaren professionele indentiteitsbegeleider met elkaar in intervisievormen te praten over wat je meemaakt als leerkracht.

  Faciliteiten

  Voor, na of tussen de lessen kun je gebruikmaken van de studiefaciliteiten op de pabo, zoals de onderwijswerkplaats met allerlei materialen voor in je lessen op de basisschool.

  Les- en werkdagen

  Afhankelijk van de arbeidsovereenkomst met het school(bestuur) sta je minimaal 2 en maximaal 4 dagen voor de klas tijdens de 2 jaren dat de pabo duurt. Zo is er voldoende gelegenheid om ervaring op te doen en voldoende tijd voor het doorlopen van de opleiding. Daarnaast volg je 1 dag in de week onderwijs op de pabo. De lessen vinden plaats op de vrijdag.

  Begeleiding

  Je krijgt op de basisschool en op de pabo de voor jou noodzakelijke scholing en begeleiding. 

  Meer informatie en contact

  Heb je naar aanleiding van bovenstaande nog vragen of twijfel je of het zij-instroomtraject bij je past, kom dan naar een van onze Open Dagen of neem contact op met het assessmentcentrum: