Menu English

Regionaal Consortium Zwangerschap en Geboorte Zuidwest Nederland

Het Regionaal Consortium Zwangerschap en Geboorte Zuidwest Nederland is een kennisplatform waarin bijna alle ketenpartners in de geboortezorg in onze regio samenwerken aan het verbeteren van de kwaliteit van de geboortezorg. Dit doen zij door ontwikkelen, uitwisselen, implementeren en toegankelijk maken van kennis. Om dat mogelijk te maken werken partijen vanuit beleid, onderzoek, onderwijs en praktijk binnen ons consortium voortdurend met elkaar samen aan onderzoek. Tot onze leden behoren verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen, kraamzorgorganisaties, hogescholen, universiteit, regionale ondersteuningsstructuren (ROSsen), gemeente, jeugdzorg en centra voor jeugd- en gezin.

Toon:

Samenwerkingspartners

Het Regionaal Consortium is een initiatief van Hogeschool Rotterdam en het Erasmus MC en wordt gefinancierd door ZonMw

     

Het Regionaal Consortium werkt nauw samen met het College Perinatale Zorg (CPZ) en het Landelijk Kenniscentrum Psychiatrie en Zwangerschap (LKPZ). Via de landelijke portal van CPZ worden kennis en ervaringen uit andere regionale of landelijke initiatieven beschikbaar gesteld.

Bekijk de samenwerkingspartners van het Regionaal Consortium Zwangerschap en Geboorte Zuidwest

Financiering

 ZonMw 


 

Looptijd

2013 - 2021

 

Achter de drie geboorzorgorganisaties (IGO’s) en samenwerkende verloskundigen organisaties die de samenwerkingsovereenkomst hebben getekend, gaan diverse andere organisaties en verloskundigenpraktijken schuil. Het totale aantal participanten bedraagt daarmee rond de honderd organisaties. 

Het werkgebied van het Regionaal Consortium Zwangerschap en Geboorte Zuidwest Nederland

De ‘grensplaatsen’ van het werkgebied van het regionaal consortium zijn Delft, Dordrecht, Breda, Roosendaal, Goes en Vlissingen.

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen