Menu Zoeken English

Betekenisvol Leven in de Buurt

Evaluatie van de ondersteuning van zorgmedewerkers bij omgaan met zingeving en levensvragen van ouderen
Publicatiedatum: 01 april 2015

Thuiszorgmedewerkers komen in hun werk in aanraking met de zingeving en levensvragen van ouderen, maar weten niet altijd hoe ze hier op een goede manier mee om kunnen gaan. In dit project werden geestelijke verzorgers ingezet als coach om zorgmedewerkers meer sensitief en vaardig te laten worden. Dit onderzoek heeft kennis opgeleverd over zingeving bij ouderen, de rol van zorgmedewerkers daarbij, en hoe zingeving in de zorgpraktijk naar voren komt. Daarnaast is het ontwikkelde educatieve programma geëvalueerd.

Toon:

Eindproducten

Gedurende het 3-jarige praktijkproject zijn er materialen ontwikkeld voor de coaching van zorgmedewerkers. Deze zijn in thema’s verwerkt in het:

Daarnaast is er een methodiekboek geschreven voor geestelijk verzorgers of andere coaches/opleiders over de ontwikkelde methode.

In 2020 bleek er behoefte te zijn aan korte informatie voor thuiszorgmedewerkers hoe zij tijdens de coronacrisis aandacht konden besteden aan zingeving van ouderen. Gebaseerd op het onderzoek is hiervoor een flyer ontwikkeld.

Publicaties

In de media

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen