Menu
  English

  Betekenisvol Leven in de Buurt

  Evaluatie van de ondersteuning van zorgmedewerkers bij omgaan met zingeving en levensvragen van ouderen

  Publicatiedatum: 01 april 2015

  Thuiszorgmedewerkers komen in hun werk in aanraking met de zingeving en levensvragen van ouderen, maar weten niet altijd hoe ze hier op een goede manier mee om kunnen gaan. In dit project werden geestelijke verzorgers ingezet als coach om zorgmedewerkers meer sensitief en vaardig te laten worden. Dit onderzoek heeft kennis opgeleverd over zingeving bij ouderen, de rol van zorgmedewerkers daarbij, en hoe zingeving in de zorgpraktijk naar voren komt. Daarnaast is het ontwikkelde educatieve programma geëvalueerd.

  Toon:

  Eindproducten

  Gedurende het 3-jarige praktijkproject zijn er materialen ontwikkeld voor de coaching van zorgmedewerkers. Deze zijn in thema’s verwerkt in het:

  Daarnaast is er een methodiekboek geschreven voor geestelijk verzorgers of andere coaches/opleiders over de ontwikkelde methode.

  In 2020 bleek er behoefte te zijn aan korte informatie voor thuiszorgmedewerkers hoe zij tijdens de coronacrisis aandacht konden besteden aan zingeving van ouderen. Gebaseerd op het onderzoek is hiervoor een flyer ontwikkeld.

  • Zin in je werk - Zin in je leven
   Podcast om even stil te staan bij wat er toe doet. Deze podcast is begin 2021 gemaakt voor de vitaliteitsweken van Hogeschool Rotterdam. Voor de Sterk in je Werk Week van de Rotterdamse Zorg zijn er vragen bij gemaakt.

  Publicaties

  In de media