Menu English

Everybody on Board II

Zorg en de creatieve sector
Publicatiedatum: 01 mei 2014

De creatieve sector biedt vanuit haar werk- en denkwijze veel potentie voor innovatie in de zorg. De samenwerking tussen deze sectoren staat echter nog in de kinderschoenen; partijen weten elkaar niet te vinden of kennen de waarde van elkaars werk- en denkwijze niet. Everybody on board II onderzoekt de mogelijkheden voor cross-overs tussen de creatieve sector en de zorg. Hierbij wordt creatieve innovatie ingezet om een bijdrage te leveren aan de aanpak van complexe maatschappelijke vraagstukken.

Toon:

Studentprojecten

De opbrengsten van deze studentenprojecten zijn hier te bekijken.

Bijdragen aan bijeenkomsten

Creatieve sessie in het Baankwartier

‘In de ban van de Baan’ is een werkgroep bestaande uit creatieve ondernemers en bewoners van het Rotterdamse Baankwartier. De werkgroep houdt zich vanwege sloop- en hoogbouwplannen bezig met de kwaliteit van het gebied en denkt na over een nieuwe profilering voor het gebied. Aangezien er van oudsher zowel creatieve bedrijven als zorginstellingen in het gebied zijn gevestigd, wil de werkgroep de samenwerkingsmogelijkheden onderzoeken tussen zorg- en creatieve professionals. Hiertoe heeft de werkgroep samen met Kenniscentrum Zorginnovatie een creatieve sessie georganiseerd met zorgprofessionals en creatieve mkb’ers. Deze resulteerde in ideeën met betrekking tot samenwerking en het opstarten van een verdere verkenning van de mogelijkheden tot cross-overs tussen creatieve en zorgprofessionals.

Stadmakerscongres Baankwartier

Binnen het stadmakerscongres staat het Rotterdamse stadmaken centraal. Het biedt een platform aan stadmakers om mee te bouwen aan de relatie tussen stadmaken en stadsontwerp. Onderdeel van de editie van 30 oktober 2015 was een door de Cultuurscout Centrum georganiseerde goedbezochte en succesvolle tour naar het Baankwartier. Focus van de tour was de mix van stedelijke functies die allemaal een plaats hebben in het gebied. Jeannette Nijkamp van Kenniscentrum Zorginnovatie sprak over mogelijke bijdragen van creatieve professionals aan zorginnovatie in het Baankwartier.

 

Tramconferentie

Pluspunt organiseerde samen met het Expertisecentrum voor senioren en participatie, Cultuurscouts Rotterdam (Cultuur Concreet), gemeente Rotterdam en het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) een inspiratiedag over cultuurparticipatie door ouderen en de kansen en meerwaarde van cross-overs tussen kunst en cultuur en zorg en welzijn in de wijken. Deelnemers waren relevante (beleids)organisaties uit welzijn & zorg en kunst & cultuur. Jeannette Nijkamp van Kenniscentrum Zorginnovatie sprak over het belang van meer verbindingen tussen cultuur, zorg en welzijn en de kansen, veranderingen en vernieuwingen die dat de zorgsector biedt. 

Bijeenkomst met opleidingen van Hogeschool Rotterdam

In navolging van de wens van Kenniscentrum Zorginnovatie om een intensievere samenwerking tussen kenniscentra, zorgopleidingen en creatieve opleidingen van Hogeschool Rotterdam te realiseren, werd een bijeenkomst georganiseerd waarin de mogelijkheden van cross-overs tussen de zorg- en creatieve sector en een intensievere samenwerking tussen onderwijs, kenniscentra en het beroepenveld werden besproken. Bij de bijeenkomst waren lectoren, docenten en docent-onderzoekers van Kenniscentrum Zorginnovatie, Kenniscentrum Creating 010, Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie en Willem de Kooning Academie van Hogeschool Rotterdam aanwezig.

De opbrengst van de bijeenkomst is een handreiking cross-overs tussen zorg en creatief.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen