Menu English

Help je mee om de zorg vóór, tijdens en na de zwangerschap te verbeteren?

Hoe ervaren (aanstaande) ouders de zorg vóór, tijdens en twee jaar na de zwangerschap? Hoe kunnen we deze zorg verbeteren? Welke steun hebben (aanstaande) ouders nodig van zorgverleners? Deze vragen wil ik samen met ons team beantwoorden in het Rotterdamse samenwerkingsproject Samen Groeien 010.

Wat is Samen Groeien 010?

Samen Groeien 010 is een project waarbij we in de praktijk leren van de ervaringen van (aanstaande) ouders vóór, tijdens en na de zwangerschap. In het project volg ik (aanstaande) ouders die zwanger willen worden, zwanger zijn of een kind hebben van 0-2 jaar. Ik vraag naar hun zorgervaringen, wat er goed gaat en wat er beter kan. Bijvoorbeeld: Kennen de zorgverleners je verhaal? Zitten je zorgverleners op één lijn? Sta jij (samen met je partner) centraal? Is de samenwerking met je zorgverleners goed? Heb je het gevoel dat zorgverleners naar jou luisteren? Zo leren wij wat voor (aanstaande) ouders belangrijk is voor goede zorg.

Waarom doen we dit?

Eerder onderzoek laat zien dat (aanstaande) ouders hun zorgverleners willen kunnen vertrouwen. Ook willen ze dat zorgverleners goed naar hen luisteren. Soms is het voor (aanstaande) ouders niet duidelijk waar ze goede hulp kunnen vinden. Daarom ga ik samen met hen kijken hoe de zorg in de praktijk beter kan.

Wie kunnen meedoen?

Je kunt meedoen als je:

  • In Delfshaven woont én
  • Zwanger wilt worden, zwanger bent of een kind van 0-2 jaar hebt én
  • En hulp krijgt voor sociale, psychische of verslavingsproblemen of hulp bij een licht verstandelijke beperking

Hoe werkt het?

Als je meedoet houden we regelmatig contact met elkaar over hoe het met je gaat en wat je ervaringen met de zorg zijn. Als je het goed vindt, ga ik ook graag mee met je naar een aantal afspraken om te ervaren hoe dat voor jou is. Samen kijken we of en waar zorg beter kan én hoe we dat daadwerkelijk zouden kunnen veranderen.

Wie ben ik?

Ik ben Sushma Munshi en ik werk bij het project Samen Groeien 010. Ik heb Gezondheidswetenschappen gestudeerd. Ik wil mensen graag samenbrengen en iedereen een eigen stem geven. Met dit project hoop ik samen met (aanstaande) ouders de zorg verder te kunnen verbeteren.

Meedoen of meer weten?

Mail naar samengroeien010@erasmusmc.nl of bel, sms of whatsapp naar mij via het telefoonnummer 06-83263756. Ik neem dan snel contact met je op met meer informatie.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen