Menu English

Happy Friends, Positive Minds!-voortgezet onderwijs editie

Longitudinaal onderzoek naar de effectiviteit van een depressiepreventieprogramma voor meisjes in de vroege adolescentie

Met de inwerktreding van de Wet passend onderwijs in 2014 is een zorgplicht voor schoolbesturen van kracht geworden. De zorgplicht is een van de beleidsinstrumenten die de overheid heeft ingezet om verbeteringen tot stand te brengen in het stelsel voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. Concreet betekent dit dat een school moet zorgen voor een passend onderwijs- en ondersteuningsaanbod voor leerlingen.

Toon:

Doe mee aan wetenschappelijk onderzoek!

Krijg jij geen genoeg van WhatsApp, Houseparty, Instagram of Facetime? Klets je uren met je beste vriendin en vertellen jullie elkaar alles? Geef jullie zelf dan op voor dit leuke onderzoek. Jullie krijgen allebei een cadeaubon als je meedoet!
Hogeschool Rotterdam zoekt vriendinnen van 13, 14 en 15 jaar oud, die samen vragen willen beantwoorden over hun vriendschap. Wat vinden jullie belangrijk als jullie elkaar in vertrouwen nemen? Hoe steun je je vriendin wanneer zij het moeilijk heeft? Hoe wil jij graag dat je vriendin naar jou luistert? Dit soort vragen gaan wij jullie stellen als jullie mee doen! Zo hopen we te ontdekken hoe vriendinnen met elkaar praten over leuke dingen, maar ook over dingen die zij moeilijk vinden. 
 
Bekijk de video voor meer informatie

Dit onderzoek vindt thuis plaats via videobellen. Het onderzoek duurt ongeveer anderhalf uur. Wanneer je met dit onderzoek meedoet, krijgen jij en je vriendin allebei een cadeaubon! 
 
  • Wanneer jij en je beste vriendin mee willen doen - en je ouders hebben toestemming gegeven - dan komen jullie samen naar Hogeschool Rotterdam.
  • Na deelname krijgen jij en je vriendin allebei een bioscoopbon.
  • De eerste dertig vriendinnen die zich samen opgeven, krijgen bovendien nog een extra cadeautje!
  • Het onderzoek duurt ongeveer anderhalf uur.
  • Als jullie het leuk vonden, kun je ervoor kiezen om nog een keer mee te doen.

Ga voor meer informatie naar de website: www.happyfriends.app   
We hopen dat jullie mee willen doen!

Achtergrondinformatie

Hogeschool Rotterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam doen onderzoek naar vriendschappen tussen meisjes in de leeftijd van 13 tot en met 15 jaar. We kijken bijvoorbeeld naar hoe vriendinnen met elkaar praten over leuke dingen die zij meemaken, maar ook over moeilijke of verdrietige dingen. De onderzoekers willen graag meer leren over wat meisjes belangrijk vinden in de gesprekken met vriendinnen en hoe zij elkaar helpen. Door dit onderzoek kunnen andere meisjes leren om elkaar op een goede manier in vertrouwen te nemen.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen