Menu
  English

  Begeleidingskundig werk in het gedwongen kader

  Vorm geven aan humanisering van het georganiseerde leven

  Publicatiedatum: 01 januari 2019

  In dit project wordt met een groep studenten en oud-studenten van de master Begeleidingskunde onderzoek gedaan naar organisatiebegeleiding in penitentiaire inrichtingen, justitiële jeugdinrichtingen, forensische psychiatrie, en reclassering. De leidende vraag is hoe in deze instellingen die sterk gereguleerd worden door het juridisch kader vorm gegeven kan worden aan humanisering van het georganiseerde leven.

  Toon:

  Publicaties

  De groep heeft tot nu toe de volgende publicaties opgeleverd:

  • Meijer, P. & Ronde, M.A. de (2019), Kintsugi in de justitiële jeugdinrichting. De gouden draad van kwetsbare communicatie., Waardenwerk, Journal of Humanistic Studies, 2019, nr 78-79, p. 174-183.
  • Geenen, M.J. & Ronde, M.A. de (2019). Begeleidingskundigen binnen het gedwongen kader. Tijdschrift voor Begeleidingskunde. 8,4, 30-35.

  Verder wordt er vanuit dit project geparticipeerd in een Raak-Pro subsidieaanvraag over organisatieleerprocessen in de reclassering. Penvoerder is Lectoraat Werken in Justitieel Kader HU

  Eind 2021 zal het boek Reflectie en Organisatieleren, over het begeleiden van leerprocessen in het justitieel kader gepubliceerd worden bij uitgeverij Coutinho