Menu English

Begeleidingskundig werk in het gedwongen kader

Vorm geven aan humanisering van het georganiseerde leven
Publicatiedatum: 01 januari 2019

In dit project wordt met een groep studenten en oud-studenten van de master Begeleidingskunde onderzoek gedaan naar organisatiebegeleiding in penitentiaire inrichtingen, justitiële jeugdinrichtingen, forensische psychiatrie, en reclassering. De leidende vraag is hoe in deze instellingen die sterk gereguleerd worden door het juridisch kader vorm gegeven kan worden aan humanisering van het georganiseerde leven.

Toon:

Publicaties

De groep heeft tot nu toe de volgende publicaties opgeleverd:

  • Meijer, P. & Ronde, M.A. de (2019), Kintsugi in de justitiële jeugdinrichting. De gouden draad van kwetsbare communicatie., Waardenwerk, Journal of Humanistic Studies, 2019, nr 78-79, p. 174-183.
  • Geenen, M.J. & Ronde, M.A. de (2019). Begeleidingskundigen binnen het gedwongen kader. Tijdschrift voor Begeleidingskunde. 8,4, 30-35.

Verder wordt er vanuit dit project geparticipeerd in een Raak-Pro subsidieaanvraag over organisatieleerprocessen in de reclassering. Penvoerder is Lectoraat Werken in Justitieel Kader HU

Eind 2021 zal het boek Reflectie en Organisatieleren, over het begeleiden van leerprocessen in het justitieel kader gepubliceerd worden bij uitgeverij Coutinho

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen