Menu English

Een interactieve ouderavond

Veel scholen klagen over het gebrek aan belangstelling van ouders voor de ouderavonden.
Ouders klagen op hun beurt dat zij de lange luisteravonden ingewikkeld vinden of niet interessant. Met dit gereedschap kunt u ouderavonden ook anders aanpakken, met meer interactie en een actieve rol van leerlingen en ouders.

Zelf aan de slag

met een interactieve ouderavond

Download pdf

Praktijkvoorbeeld

de interactieve ouderavond van vmbo Mundus

Een aantal vmbo’s in het land hebben hun ouderbijeenkomsten in het kader van LOB (Loopbaan Oriëntatie- en Begeleiding) interactief gemaakt. Dit als onderdeel van een aanpak om ouders meer te betrekken bij de loopbaanontwikkeling van hun kind. Dit project (in opdracht van het ministerie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft een handreiking opgeleverd, die binnenkort in de Gereedschapskist verschijnt. Als voorproefje alvast een film over een ouderbijeenkomst die vmbo Mundus (Amsterdam) organiseerde op haar ISK afdeling. De bijgeleverde checklist helpt u te kijken naar de belangrijkste aspecten van deze ouderbijeenkomst.  

Zelf aan de slag

kijkwijzer bij Praktijkvoorbeeld Mundus

Download pdf 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen