Menu English

Leren van elkaar

Professionaliseringsactiviteiten Leren over samenwerken met ouders

Bijna alle leraren zijn het er over eens dat samenwerken met ouders van belang is. Toch krijgen leraren maar weinig mee over de vaardigheid om met ouders samen te werken. In dit gereedschap een aantal professionaliseringsactiviteiten om te leren van elkaar.

Weinig moeite, veel profijt

Samen met leerkrachten en pedagogisch medewerkers ontwikkelde Martine van der Pluijm  een aantal professionaliseringsactiviteiten waarin professionals van elkaar kunnen leren, te weten:

  • Kijken in elkaars keuken
  • Co-coaching
  • Leerkringen

De professionaliseringsactiviteiten kosten relatief weinig tijd en geld. Toch leveren zij de betrokken leraren heel wat op, zoals extra handen en ogen in de klas, oplossingen die door collega's uitgeprobeerd zijn en bovendien inspiratie om zelf ook nieuwe werkwijzen uit te durven proberen. 

"Als ik de ervaringen hoor van anderen, dan denk ik: ik ga het ook proberen, ouders in de klas betrekken."  

De groep leerkrachten en pedagogisch medewerkers rond het onderzoek van Martine hebben hiermee een daadwerkelijke verbetering in de samenwerking met laaggeletterde ouders weten te realiseren. Hun aanpak is doelgerichter, het lukt hen om deze kwetsbare groep ouders te bereiken en zij zijn in staat de ouders te helpen meer met hun kind in gesprek te gaan. 

Zelf aan de slag

met Leren van elkaar

Download pdf

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen