Menu English

Living Lab Assetmanagement

Het lectoraat Assetmanagement host sinds september 2020 een Living lab Asset management. In dit Living lab werken studenten en docenten aan innovatieve oplossingen voor transities in de Rotterdamse Delta. Het Living lab Asset management is een ruimte om te experimenteren met assetmanagement methoden en technieken in een praktijkgerichte context.

Toon:

Praktijkgericht onderzoek
In het Living lab Asset management komen onderzoek, onderwijs en praktijk samen. De studenten werken onder begeleiding van docenten aan drie onderzoeksopdrachten:

  • Infrastructuur voor de energietransitie in de Rotterdamse Haven
  • Predictive Maintenance voor de Maeslantkering
  • Klimaatbestendige oplossingen voor watermanagement in de stad Rotterdam

Het onderzoeksaspect zit in de praktijkgerichte toepassing van wetenschappelijke methoden en modellen: besluitvorming onder onzekerheid (reële optie analyse), data science en trendanalyses (machine learning) en afwegingen op basis van een levensduurbenadering (life cycle costing analysis).

De havenstudenten onderzoeken de gefaseerde uitbreiding van een waterstofnetwerk onder een onzekere vraag. De stadstudenten werken aan een methode om duurzame klimaatbestendige oplossingen in samenhang af te wegen en ook schaduw prijzen zoals klimaatimpact mee te nemen. De keringstudenten analyseren big data om te komen tot voorspellend onderhoud zodat ook onder zeespielstijging de faalkans van de Maeslantkering niet gaat stijgen.

Door de inzet van deze methoden en technieken kunnen we beter anticiperen op veranderingen die transitities met zich meebrengen. Dit resulteert in afgewogen maatregelen die deels flexibel en deels robuust zijn.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen