Menu English

Onderzoek naar de impact van Smart Shipping

Naar verwachting zullen maritieme automatisering en digitalisering de scheepvaartsector over tien tot twintig jaar een heel ander gezicht gaan geven.

Toon:

De kick-off vindt in september plaats met gastcollege, eind september een werkveldbezoek, een midden evaluatie en een eindpresentatie en 5 momenten van vraagstelling die om de 2 weken worden ingebracht vanuit studenten via de lector aan RWS. In de begeleiding is aandacht voor het leerproces van studenten. De begeleiding van Rijkswaterstaat richt zich op het aanbieden van de concrete praktijkcontext, ontsluiting van de beschikbare expertise en inhoudelijke begeleiding. De lector fungeert als interne opdrachtgever van het onderzoek, verzorgt methodiek lessen en begeleid de uitvoering van het onderzoek. Er zijn verschillende momenten voor vragen en antwoord door RWS en de lector. Toch zal ook in het leerproces aandacht zijn voor de zelfstandigheid, soms wordt bewust een antwoord in het midden gelaten, soms om verder te komen hulp geboden, dat hoort bij het leerproces voor de studenten. Uiteraard staat het werken met doel een professioneel eindresultaat voorop.

Jaarlijks zijn ongeveer 15 studenten van de minor ‘Ship Systems and the Human Factor’ betrokken bij dit praktijkgerichte onderzoeksproject. Ze borduren hierbij voort op de resultaten van hun voorgangers.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen