Menu English

Best Practice-based Design Train-the-Trainer

O2LAB

Vanuit verschillende O2LAB hubs wordt gewerkt aan (hybride) Train-de-Trainerprogramma’s en andere activiteiten die docenten helpen om ondernemerschapsonderwijs in de praktijk te brengen. In plaats van ieder voor zich het wiel opnieuw uit te laten vinden, bundelen wij graag de krachten.

Over het project

Projectbeschrijving

Het doel van dit project is om gezamenlijk tot een overzicht van best practices te komen voor het ontwerpen van Train-de-Trainerprogramma’s, (fase 1) en een eerste opzet voor de inhoud en leerlijnen van een hybride vorm die in een later stadium zal worden opgezet (fase 2). Hiermee verzamelen we de kennis en expertise van verschillende O2LAB hubs én zorgen we ervoor dat de inhoud en het ontwerp van het hybride programma in co-creatie tot stand komt en breed gedragen wordt in het landelijke O2LAB netwerk.  

Projectaanpak

De eerste fase van dit project bestaat uit twee expertsessies:

  1. een kick-off, waarbij het voorstel voor een hybride versie wordt gepitcht en getoetst, en een eerste verkenning van best practices plaatsvindt;
  2. een vervolgsessie, met een verdieping van de best practices en een werksessie gericht op het ontwerpen van het hybride programma.

Op basis van de opbrengst uit deze sessies wordt een rapport geschreven met een samenvatting van de best practices. Belangrijke inzichten uit het rapport worden tijdens tenminste één event of kennissessie van O2LAB RVO met de landelijke O2LAB-community gedeeld.  

Verbinding onderwijs

Voor de expertsessies worden docenten, coaches en trainers uitgenodigd die ervaring hebben met ondernemerschapsonderwijs en in bijzonder met programma’s of activiteiten gericht op trainen van docenten. Het project draagt bij aan de uitwisseling van kennis en ervaring met en de ontwikkeling van Train-de-Trainers.  

(Beoogde) resultaten

  • Een rapport met een samenvatting van de best practices.
  • Een (concept)ontwerp van een hybride Train-de-Trainerprogramma als basis voor een pilot hiermee in fase 2.  

Samenwerkingen

Projectfeiten

  Looptijd: 24 april 2023 - 15 augustus 2023 (fase 1)

 Lectoraat: N.V.T. 

 Thema: Leiderschap

Actueel

Onderzoek updates & highlights

Medewerkers

betrokken bij dit project
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen