Menu English

Drs. Angélica Venekamp

Beleidsmedewerker

Angélica Venekamp rondde in 1998 de studie Beleid en Management in de Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit (faculteit iBMG) af.

Net voor haar afstuderen bemachtigde zij haar eerste baan als junior adviseur bij Avisé Zorgadvies met aandachtsgebied ‘zorgvernieuwing in de ouderenzorg’. In deze functie was zij mede verantwoordelijk voor het uitvoeren van innovatieve projecten met betrekking tot het aanpassen van bestaande zorgvormen. Daarnaast hield Angélica Venekamp zich bezig met het anders organiseren en ontwikkelen van nieuwe zorgvormen in verpleeg- en verzorgingshuizen. In deze periode heeft zij tevens de basisopleiding tot organisatieadviseur afgerond.

In 2004 gaat Angelica aan de slag als beleidsmedewerker en hoofd van het interne ‘bureau Managementondersteuning’ bij Stichting Zorgwijzer. Als leidinggevende is zij o.a. verantwoordelijk voor de bestuurlijke beleidsondersteuning en (on)gevraagde advisering aan de Raad van Bestuur en het implementeren van het kwaliteitsbeleid.

In 2006 treedt Angélica Venekamp in dienst bij Zorginstellingen Pieter van Foreest (de fusieorganisatie waar Stichting Zorgwijzer deelt van uitmaakt). Als intern projectleider is zij verantwoordelijk voor de uitvoering van diverse grote projecten op het gebied van zorg- en behandelprocessen en kwaliteitsmanagement. Daarnaast gaf zij leiding aan een groep van tien interne projectmedewerkers. In de functie van beleidsmedewerker is zij nauw betrokken bij het opstellen van diverse (interne) adviesnotities en business cases.

Naast haar baan als projectleider/beleidsmedewerker bij Pieter van Foreest volgt Angélica de opleiding tot kwaliteitsfunctionaris (OKF) en is zij vanaf 2005 actief als auditor/secretaris bij Stichting Perspekt. Voor deze stichting voert zij als onafhankelijk auditor/secretaris audits uit bij verpleeg-, verzorgings- en thuiszorg organisaties. Als auditor heeft Angelica tot 2015 ongeveer 40 zorgorganisaties verspreid over heel Nederland beoordeeld. 

Vanaf 2009 is Angélica Venekamp werkzaam bij Hogeschool Rotterdam. Tot 2011 als beleidsmedewerker bij Instituut voor Gezondheidszorg (IvG) en daarna als coördinator van de Academische Werkplaats Zwangerschap en Geboorte (onderdeel van het lectoraat Verloskunde en Geboortezorg). In deze rol is zij verantwoordelijk voor het programmamanagement van diverse onderzoeksprojecten, het opstellen van subsidieaanvragen, het coördineren van het subsiedietraject en de organisatie van congressen en symposia. Het relatiebeheer / accountmanagement van de Academische Werkplaats, het stroomlijnen van de interne en externe communicatie behoren ook tot het takenpakket. Tevens is Angélica Venekamp nauw betrokken bij de verdere ontwikkeling en professionalisering van de interne organisatie van de Academische Werkplaats Zwangerschap en Geboorte.

Project(en)

Van Drs. Angélica Venekamp

Publicatie(s)

Van Drs. Angélica Venekamp
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen