Menu English

Verbinding met onderwijs

van lectoraat Disability Studies

Docenten en studenten van verschillende opleidingen werken mee aan het onderzoek binnen het lectoraat. Van het Instituut voor Gezondheidszorg gaat het bijvoorbeeld om opleidingen als Ergotherapie, Logopedie, Fysiotherapie, Lerarenopleiding Gezondheid en Welzijn, en HBO-Verpleegkunde. Daarnaast wordt er samengewerkt met andere instituten van Hogeschool Rotterdam, onder andere met het Instituut voor Sociale Opleidingen.

Het lectoraat geeft gastlessen en ontwikkelde een minor en een keuzevak. De lector heeft een rol in de professionalisering van docenten van de Opleiding Ergotherapie via expert teams, neemt deel aan de curriculumraad van de opleiding Ergotherapie, en begeleidt bachelor- en masterstudenten van verschillende opleidingen bij het afstuderen, stagiaires en promovendi.

Producten

  • Poster: 'Do existing occupational therapy guidelines fit todays’ practise?'


Keuzevak: Gezond en wel met een beperking; ondersteunen vanuit het perspectief van autonomie en inclusie

In het huidige onderwijs gaat er slechts een beperkt aantal lessen over mensen met een verstandelijke beperking. Toch is de kans is groot dat zorgprofessionals in hun werk en in verschillende contexten te maken krijgen met iemand met een verstandelijke beperking. Wat kun je dan als professional betekenen, vanuit de idee van inclusie en zeggenschap, en erbij horen in de samenleving? Daar gaat dit keuzevak over.

Vanuit het perspectief van zeggenschap en inclusie verkent de student vanuit het eigen vakgebied:

  • de behoeften van cliënten met een verstandelijke beperking
  • de hieraan gerelateerde professionele bijdragen binnen een multidisciplinaire context
  • de wijze waarop het eigen netwerk van de cliënt betrokken wordt/kan worden

Cursushouder: Monica van den Bergh, Docent opleiding Verpleegkunde

Dit keuzevak werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met Erasmus MC, Emeritus Professor Heleen Evenhuis, en docenten van de opleiding Ergotherapie en Logopedie.

Het keuzevak wordt vier keer per jaar gegeven.

Minors

van Hogeschool Rotterdam

Betrokken opleidingen

van Hogeschool Rotterdam
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen