Menu English

Sophie van Buren-Bense

Onderzoeker

Binnen het kenniscentrum is Sophie van Buren-Bense actief als onderzoeker voor het onderzoek Knap’RZ, geleid door Paul van der Aa.

Sophie van Buren deed een studie Culturele Antropologie aan de Universiteit van Utrecht, gevolgd door een master Conflict Studies & Human Rigths. Daarna koos zij bewust voor een baan midden in de praktijk, bij een kleine Rotterdamse stichting die zich richtte op informeel taalaanbod en ondersteuning voor migrantenvrouwen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Sinds 2014 werkt Sophie als docent in het hoger beroepsonderwijs. Vanaf 2015 werkt zij bij de Hogeschool Rotterdam, eerst bij MWD en nu bij Social Work. Sophie was betrokken bij onder meer de minor+ Meedoen op Zuid, het afstuderen bij MWD en gaf recentelijk les in het flankerend onderwijs van jaar 3 bij profiel Welzijn & Samenleving. Momenteel biedt zij binnen Social Work supervisie en coacht zij als LWG-docent derdejaars studenten bij stichting House of Hope. Sinds 2018 volgt Sophie de masteropleiding Begeleidingskunde. Als begeleidingskundige in opleiding brengt zij haar antropologische en didactische vaardigheden in organisaties ten gunste van hun leer- en veranderprocessen.

Onderzoek Knap'RZ
Het onderzoek Knap'RZ richt zich op het programma ’Samen voor Zuid’ waarmee de gemeente Rotterdam de dienstverlening aan werkzoekenden op Rotterdam Zuid wil verbeteren en het aantal bijstandsgerechtigden wil doen dalen. Samen met de Erasmus Universiteit en Seor, wordt enerzijds onderzocht hoe dit programma handen en voeten krijgt in de praktijk en worden bovendien leer- en innovatieprocessen in de uitvoering van ‘Samen voor Zuid’ bevorderd. Het onderzoek biedt een mooie kans om verder te leren over bevordering van arbeidsparticipatie als interventiedomein voor sociaal werkers en is daarmee zeer relevant voor ISO.

Project(en)

Van Sophie van Buren-Bense
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen